Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas izskaņā pie klausītājiem nonācis latviešu repera Artura Skuteļa jaunākais albums "Jā". Tam par godu 20. maijā gaidāms prezentācijas koncerts, kas notiks koncertzālē "Palladium".

"Albuma centrā ir mākslinieka brīvības jautājums un refleksijas par mūziķa un mūzikas industrijas mijiedarbi. Man bija būtiski akcentēt tieši pagrīdes jeb neatkarīgās mūzikas aspektu – esmu dzirdējis sakām, ka būt par pagrīdes mūziķi Latvijā ir sinonīms neveiksmei, ka tas nozīmē nespēju gūt jebkāda veida panākumus. Es tā neuzskatu. Man pagrīdes mūzika ir nevis neveiksme, bet izvēle – izvēle brīvi īstenot jebkādas savas radošās idejas tieši tā, kā es vēlos, nebūdams atkarīgs ne no kādiem ārējiem apstākļiem. Ja vienā teikumā, tad "Jā" ir mākslinieka brīvības manifests, vai arī, precīzāk, mēģinājums šādu manifestu uzrakstīt. Kaut kur albuma zemdegās iespējams saskatīt Vladimira Nabokova romānu "Дар" un Federiko Fellīni filmu "8½", taču "Jā" ir viscaur mans stāsts – stāsts par hip-hopu manī un mani hip-hopā," saka Arturs Skutelis.

Albums "Jā" ir ierakstīts aizvadītā gada laikā vairākās Latvijas pilsētās, vairums ierakstu īstenots Rīgā, studijā "msonic Baltic". Albuma apstrādi veicis Jānis Šmēdiņš (FAKTS) Jelgavā, studijā "PrimeTime Records".

Albuma ierakstā piedalījušies: Ūga (vokāls), BUSH (vokāls), xantikvariāts (vokāls), Vilhelms Karlsons (vokāls), Alise Golovacka (flauta), Dita Frīdenberga (saksofons), Mārtiņš Vilnītis (ģitāra), Gatis Ziema (ģitāra) un Dj Vinvins (skreči). Pie albuma muzikālajiem pavadījumiem strādājuši: NiklāvZ, Shenfi, Oriole, Oskars Iļjins, Rihards Štrauss, Noitro, Robis GKW un Arturs Skutelis.

Albuma vizuālo noformējumu veidojis Emīls Kālis. Albuma vāciņā izmantots fragments no Pītera Brēgela Vecākā (1525?–1569) gleznas "Bērnu spēles" (1560).

Vienā no albuma dziesmām dzirdams fragments no apvienības "Runu Zāle" dalībnieka Rolexus 2004. gada intervijas hip-hopa festivālā "Tre-Fira".

Jau ziņots, ka 20. maija vakarā koncertzālē "Palladium" notiks albuma "Jā" prezentācija un lielkoncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!