Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ pie klausītājiem nonācis grupas "El Mars" jaunākais albums "Mind Heroes", kura prezentācijas pasākums notika 20. novembrī, Kaņepes Kultūras centrā.


Kā raksturo "El Mars" līderis Raimonds Gusarevs, albumā "Mind Heroes" stipri jūtama pagājušā gadsimta 60. un 70. gadu noskaņa. Mūzikā ir saklausāmi elementi no Nīla Janga (Neil Young), "Pink Floyd" ar soul mūzikas stila ietekmi. Daudzās dziesmās atklājās psihodēliskie ģitāras solo, kas atgādina Rodriguez un Džimiju Hendriksu. Parādās arī daudz nenotveramu pasaules mūzikas elementu, kas radušies no autora ceļojuma apkārt pasaulei.

"Ceļojums ir vārds, kas varētu raksturot visspilgtāk albumu "Mind Heroes". Ceļojums gan ārējā, gan iekšējā pasaulē; to mijiedarbība ir tas, kas man lika attīstīties, iemīlēt pasaules mūziku, mēģināt mainīt savus personiskos prāta šķēršļus. Dziesmās ir jūtama pasaules mūzikas ietekme, to motīvi. Dziesmas "Pacific" vārdi ir rakstīti, sēžot Klusā okeāna krastā Jaunzēlandē. "The Void" ir uzrakstīta Ņujorkā, sēžot uz mājas jumta Bruklinā, un raugoties, kā Manhetenu aprij miglas mākonis," paskaidro Raimonds Gusarevs.

Šobrīd "El Mars" sastāvā ir Raimonds Gusarevs, Matīss Akurāters (sitamie instrumenti) un Toms Valmiers (basģitāra).

Jau ziņots, ka 6. decembrī gaidāms "El Mars" lielkoncerts "Palladium", kura pamatā būs repertuārs no jaunā albuma, kā arī iepriekšējā albuma akustiskie elementi. Grupas pamatsastāvam koncertā pievienosies arī pieaicinātie viesmākslinieki- Uģis Krišjānis (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijolnieks), Gatis Gorkuša (trompetists). Skatuves vizuālo noformējumu veidos jaunais un talantīgais mākslinieks Indriķis Ģelzis.

"Koncertā baudījumu varēs gūt gan noskaņas mūzikas gardēži, gan skaļas elektriskās ģitāras ritmu cienītāji. Klausītājam būs iespēja dzirdēt akadēmiskās – vijole, klavieres, trompete, un arīdzan etniskās mūzikas instrumentus, piemēram, indiešu perkusijas "tablas"," sola Gusarevs.

"El Mars" albums "Mind Heroes" nopērkamas mūzikas tirdzniecības vietās, bet biļetes uz koncertu pieejamas www.ekase.lv, biļešu cena - 10 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!