Ropažu tautas mūzikas kopa "Trejasmens", kura dibināta 2000.gadā, ir ierakstījusi savu pirmo, tāda paša nosaukuma kompaktdisku, kurš nule iznācis Kultūras menedžmenta centra "Lauska" paspārnē, portālam "Delfi" pavēstīja izdevēji.

Kompaktdiskā ir iekļauts "Trejasmens" muzikālais repertuārs, tautasdziesmas latviešu un līvu valodās, kā arī pašu apdares un arī pilnīgi pašu sacerētas dziesmas.

Tematiski ir iekļautas gadskārtu dziesmas par Meteni, Miesmeti, Jāņiem, kā arī karavīru dziesmas un mitoloģiskas dziesmas. Ierakstā ir piedalījušies kopas draugi no citām folkloras kopām un klubiem - "Pērkonītis", "Skandinieki", "Vilki", "Vilkači" un "Livonieši". Kā ierasts, īpaši skanīgs ir Julgī Staltes pienesums, tomēr šajā ierakstā pārsvarā ir dzirdamas brašas puišu balsis, kas ir atsvaidzinošs moments latviešu folkloras jomā, kurā vēl joprojām dominē sieviešu dziedājumi.

"Trejasmens" apvieno jauniešus, kurus interesē ne tikai senās latviešu tautas dziesmas, bet kuri arī cenšas atveidot arheoloģiskos tērpus un nodarbojas ar seno cīņu un citu izdarību rekonstrukciju.

"Trejasmens" regulāri piedalās Viduslaiku festivālos Baltijā, ikgadējā festivālā "Baltijas Saule" Rīgā, kā arī citos sarīkojumos.

Turpmāk "Trejasmens" vēl lielāku uzsvaru liks uz senatnes izpēti un tādēļ ir pārdēvējies par Vēstures rekonstrukcijas klubu "Rodenpois".

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!