Foto: Publicitātes foto
Pie lasītājiem nonācis žurnāla "Mūzikas Saule" 2019. gada pavasara laidiens. Šoreiz numura uzmanības lokā – Baltijas valstu muzikālā sadarbība.

Numurā lasiet: angļu komponists Bens Lunns un igauņu pianists Johans Randvere iesaka Igaunijas un Lietuvas komponistu mūzikas spilgtus paraugus; Orests Silabriedis dod ieskatu faktos un pieņēmumos par igauņiem, latviešiem un lietuviešiem; Anna Marta Burve, Dāvis Eņģelis, Edgars Karpenskis-Allažs un Bens Lunns sarunājas par padomju laika skanisko mantojumu; Aleksandra Line (džezs), Dace Volfa (popmūzika) un Inta Balode (laikmetīgā deja) vērtē Baltijas valstu sadarbību šajās jomās.

Vēl laidienā Gunda Miķelsone raksta par "Lielās mūzikas balvas 2018" ieguvēju Maiju Krīgenu; Jānis Torgāns un Dāvis Eņģelis dažādi skatās uz mūslaiku skaņu ainavu; priesteris Aigars Bernāns atgādina, ka tradicionālā mūzika un sakrālā mūzika Latgalē ir viena dārza puķes un Juris Griņevičs un Bens Lunns klausās Nacionālā skaņu ierakstu nama "Skani" izdotos "Liepājas koncertus" un Jāņa Ivanova mūziku kamerorķestrim.

Tāpat Ilze Šarkovska-Liepiņa stāsta par Gulbenē dzimušā vācbaltu diriģenta, komponista, mūzikas pētnieka un dzejnieka Gerharda fon Keislera (1874–1949) daudzveidīgo un nozīmīgo veikumu; Vents Vīnbergs satiekas ar "Dagamba" čellistu Valteru Pūci, bet jaunus CD vērtē Dāvis Eņģelis, Juris Griņevičs, Līva Grīnberga, Ilmārs Priede, Uldis Rudaks, Ralfs Šmīdbergs, Toms Treibergs, Dace Volfa un Armands Znotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!