Foto: Publicitātes foto

Februāra izskaņā iznācis žurnāla "Mūzikas saule" 2013.gada pirmspavasara laidiens ar flautisti Ditu Krenbergu uz vāka. Šoreiz žurnāla uzmanības lokā – jubilāri.

Rubrikā jubilāri iespējams lasīt kā Andris Dzenītis klausās Vitoldu Ļutoslavski (1913–1994), pianists Reinis Zariņš ieskaņo Jāzepa Vītola (1863–1948) klavierdarbus un raksta dienasgrāmatu, kā arī kā Juris Griņevičs komentē Riharda Vāgnera (1813–1883) operu ierakstus.

Tāpat šajā žurnāla numurā pievērsta uzmanība Andra Dzenīša, Kristapa Pētersona un Jāņa Petraškeviča lielie panākumi "Ensemble Modern" koncertos Minhenē, dāmu "a cappella" septeta "Latvian Voices" veiksmes stāstam.

"Mūzikas saules" pirmspavasara laidienā var lasīt arī sarunu ar komponistu Aldoni Kalniņu par ceļu no Užavas bākas līdz Mežaparka estrādei, klarnetista Egīla Šēfera atmiņas par mecenāti Māru Doli, baleta metodiķes Annemarijas Auteres piedāvājumu, kā respektēt dejojošu ķermeni un dziesminieka Kārļa Kazāka piedzīvojumus.

Jaunākajā žurnāla numura kompaktdisku apskatā - Kārlis Dagilis, Andris Dzenītis, Juris Griņevičs, Gita Lancere, Jānis Stundiņš, Indriķis Veitners, Dace Volfa, Kaspars Zaviļeiskis un Armands Znotiņš.

Žurnālu var iegādāties "Valtera un Rapas" grāmatnīcā, galerijā "Istaba", "Narvesen" veikalos, "Rimi" un citos lielveikalos, "Plus Punkta" un citos kioskos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!