Oktobra vidū iznācis žurnāla ”Mūzikas Saule” rudens laidiens ar dziedātāju Ilonu Bageli uz vāka. Šajā numurā žurnāla uzmanības lokā – diriģenti.

Igauņu diriģents Pāvo Jervi žurnālam stāsta par Bēthovena Devīto un Andri Pogu, savukārt pats Andris Poga par Parīzē un Bostonā pieredzēto. Maestro Imants Resnis ”Mūzikas saulei” atklāj sava darba nianses ar Kauņas simfonisko orķestri un veciem Mālera ierakstiem, Farhads Stade iepazīstina ar baletu diriģēšanas specifiku, bet jaunais kora ”Kamēr” vadītājs Jānis Liepiņš - par ceļu uz diriģenta profesiju.

Par 20. gadsimta pirmās puses slavenākajiem diriģentiem stāsta skaņu ierakstu eksperts Juris Griņevičs

Vēl žurnāla rudens laidienā lasiet: Alvis Hermanis par Zalcburgas ”Zaldātiem”; Džons Keidžs par piedzimšanu pusnaktī un Bēthovena bagatellēm; Zaza Miminošvili par Gijas Kančeli mūziku festivālā ”Porta”; Daiga Mazvērsīte par Imanta Kokara studentu džeza orķestri un dziedātāju Ivonnu Siļicku, kā arī jaunāko CD apskats.

Žurnālu var iegādāties ”Valtera un Rapas” grāmatnīcā, galerijā ”Istaba”, ”Narvesen Baltija” veikalos, ”Rimi” un citos lielveikalos, ”Plus Punkta” u. c. kioskos. ”Mūzikas Sauli” 2013. gadam var abonēt ”Latvijas Pastā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!