Foto: Publicitātes attēli
2014. gada pirmajās janvāra dienās izdots žurnāla "Mūzikas Saule" ziemas laidiens ar klarnetistu Egīlu Šēferu uz vāka.

Šoreiz žurnāla uzmanības lokā - klarnetisti. Žurnālā pieminēts Eduards Mednis, Arnolds Popis, Jūlijs Grūtups, Sigvards Circenis. Tāpat meklējamas sarunas ar Kārli Catlaku, Mārtiņu Circeni, Intu Dālderi, Mārci Kūli, Gunti Kuzmu, Raivo Lallo, Uldi Lipski un Egīlu Šēferu, kā arī godināti Ģirts Pāže un Gunārs Kļaviņš.

Žurnālā rakstīts par Mocarta klarnetes unikālo atrašanu Rīgas koncertafišā, kā arī atklāts Raimonda Raubiško ceļš no klarnetes pie saksofona.

Tāpat "Mūzikas Saule" apraksta Andra Vītoliņa (1931–2013) dzīves gājumu, Līga Pētersone žurnālā sarunājas ar vijolnieku Juri Švolkovski 75. dzimšanas dienā, bet Ruta Paidere aicina uz domāšanu par Latvijas komponistiem starp vēsturisko mantojumu un radošajām industrijām.

Izdevumā atrodams arī Lindas Tīrumas pētījums par "Mocarta efekta" teorijas iedomātajiem un reālajiem aspektiem, Maijas Treiles stāsts par starptautisku laikmetīgās dejas semināru Rēzeknes "Gorā" un dejas aprakstniecību, kā arī vēsturnieks Kaspara Kļaviņa pārdomas, kurās viņš mudina stiprināt pašapziņu un studēt vēsturi.

Žurnālu var iegādāties "Valtera un Rapas" grāmatnīcās, galerijā "Istaba",kā arī "Narvesen", "Rimi" un citās tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!