Foto: Ritvars Stankevičs
Gada izskaņā klajā laists mūziķa un repera Artura Skuteļa albums "Lavīna".

Kā portālu "Delfi" informē pats mūziķis, albums "Lavīna" veidots kā mēģinājums restaurēt cilvēka pieredzi. Albuma galvenais varonis ir zaudējis atmiņu, taču to ir iespējams atgūt ar īpaša medikamenta – "Lavīnas" – palīdzību, aizmiegot un "ieejot" mūzikā. Balansējot starp nomodu un sapni, sapni un murgu, galvenā varoņa dažādie apziņas stāvokļi vijās cauri 21. gadsimta reālijām, pārdzīvojumiem un identitātes meklējumiem, kurus pavada centieni atcerēties.

"Lavīnas" skanējums veidots sadarbībā ar tādiem latviešu bītmeikeriem kā: Oriole, ansis, Rihards Štrauss, NiklāvZ un 181h. Ierakstā piedalījušies vairāki viesmākslinieki: aktrise Agnese Cīrule, Dj Vinvins, grupas "Tvērumi" mūziķes Dita Frīdenberga un Alise Golovacka, reperi Idus Abra un ansis. "Lavīnas" vizuālā noformējuma autors ir Emīls Kālis, un tajā izmantots fragments no Hieronīma Bosa gleznas "Pasaulīgo baudu dārzs".

Albums darināts Rīgā, PKI studijā, laikā no 2018. gada vidus līdz šīgada nogalei.

Arturs Skutelis ir viens no savdabīgākajiem latviešu hip-hopa mūziķiem un tekstu autoriem, studijas un radošās apvienības PKI dibinātājs, dzīvās mūzikas grupas "Tvērumi" līderis. Līdz šim Skutelis bijis nominēts "Austras balvai", Aleksandra Čaka balvai, Latvijas mūzikas Gada balvai "Zelta mikrofons"; saņēmis Latvijas Hip-Hopa Gada balvu, Zentas Mauriņas balvu, Veronikas Strēlertes piemiņas balvu u. c. apbalvojumus. Viņa mūziku var raksturot kā avangardisku hip-hopu ar dažādu citu žanru klātbūtni, pilnu ar asprātīgām metaforām, vārdu spēlēm un tekstuāliem eksperimentiem, kas savīti pilsētvidē pierakstītos stāstos.

Jau ziņots, ka 2020. gada 6. martā koncertzālē "Palladium" notiks Artura Skuteļa muzikālo gaitu desmitgades lielkoncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!