Foto: F64
Ceturtdien, 29. septembrī klajā tiek laists grupas "Gaujarts" otrais albums "Vibrācijas", pirmais singls, kas nonāks radiostacijās, būs tā titulskaņdarbs, kas arī albuma dziesmu sarakstā ir ar pirmo numuru.

Gaujarts 'Vibrācijas'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Gaujarts_Vibracijas.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziesmas "Vibrācijas" autors ir grupas "Gaujarts" līderis Edgars Mākens, dziesmu producējuši Andris Indāns, Edgars Mākens un Edgars Šubrovskis.

Albums ierakstīts 2010. gada ziemā Valmierā, "Hodila Records" studijā.

Alternatīvās estrādes ansamblis "Gaujarts" muzicē kopš 2007. gada. Ierakstīti nu jau divi dziesmu albumi, "Koncerts kultūras namā" (2009) un "Vibrācijas" (2011). Kolektīva mērķis tuvākā gada laikā ir doties koncertu turnejā pa teātru bufetēm gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām.

"Albuma ieraksts sākās 2010. gada ziemā, Valmierā, pie Lomika. [Ģirts Laumanis, "Hodila Rec" saimnieks] Ārā bija pamatīgos mīnusos un kupenas līdz acīm, studijā stipri vēss. Lomiks pašaizliedzīgi nopirka infrasarkano sildītāju. Saspiedāmies zem tā (Ģirtam pie bungām tāpat bija silti) un uzsilām tik tālu, ka atvēzējāmies spēlēt reizē. Tas ir, nebija tā, ka no sākuma iespēlē bungas, tad basu, u.t.t. Ja kāds kļūdījās, tad viss no sākuma. Un še tev - skan, turklāt dzīvi un pa īstam. Visādus ķikšus un pirkstu trīces mēs attaisnojam ar negaidītiem jaunrades mirkļiem," par ieraksta procesu stāsta "Gaujarta" dalībnieki.

"Kaut kad mazliet vēlāk Šubrovskis izdomāja žanru, kurā mēs spēlējam. Alternatīvā estrāde. Estrādes mūzika bija padomju laika žanrs - profesionāla, komponistu sacerēta popmūzika ar labām melodijām, spēcīgiem izpildītājiem un īstu dzejnieku darbiem "tekstu" vietā. Gluži visus kritērijus mēs nepavelkam – piemēram, neesam kāda kolhoza vai kultūras iestādes oficiālā grupa. Tāpēc arī ērtā atruna "alternatīvā"," teic "Gaujarts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!