Foto: Publicitātes foto
"Prāta vētras" skaņu ierakstu kompānija laidusi klajā jaunu Renāra Kaupera dziesmu albumu bērniem, ko ierakstījis bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi", portālu "Delfi" informēja izdevēji.

Albuma pirmatskaņojums notiks 7. un 8. maijā divos grupas "Knīpas un knauķi" jubilejas koncertos Rīgas Kongresu namā.

Albumā "Vienmēr dziedu es" iekļautas 12 jaunas Renāra Kaupera dziesmas mazajiem klausītājiem.

Pirms gada Renāru Kauperu uzrunāja "Knīpu un knauķu" vadītājas, sakot, ka "strauji tuvojas brīdis, kad uz kolektīva jubilejas tortes būs jānopūš 45 svecītes, un, ka šajās svinībās ļoti prasītos pēc jaunām dziesmām, kuras visi kopā varētu uzdziedāt". Renārs piekrita aicinājumam un solīja darīt visu, kas vien būs viņa un mūzas spēkos.

Lielākā daļa bērnu dziesmu ir tapušas grupas "Prāta vētra" turnejas autobusos un viesnīcās, lidostās un lidmašīnās. Dziesmu tekstu radīšanā Kaupers visvairāk iedvesmojies no beļģu dzejnieka Morisa Karēma, kuru atdzejojusi Cecīlija Dinere, un ar kura dzejoļu krājumu "Saules ziedi" Renārs gandrīz vai nejauši iepazinās esot ciemos un palīdzot bērniem kārtot grāmatu plauktu. Tāpat izmantoti arī latviešu dzejnieku Jāzepa Osmaņa, Māra Čaklā, Ojāra Vācieša un Ineses Zanderes darbi bērniem.

"Pirmā dziesma, kura pie manis atnāca, bija "Vienmēr dziedu es", un es padomāju, ka tas arī varētu būt albuma nosaukums, jo, patiešām, cik nu es sevi atceros, vienmēr esmu dungojis, svilpojis vai dziedājis. Un tā kā "Knīpas un knauķi" dzied jau 45 gadus, tad par viņu vienmēr dziedāšanu taču šaubu nav ne mazāko!" komentē mūziķis.

Ieraksts, kurā piedalījās vairāk nekā 200 bērnu, noritēja pārsteidzoši nopietnā gaisotnē – darbs studijā tika rūpīgi plānots un visi atbildīgi darbojās, lai albums būtu gatavs laikā.

Albums "Vienmēr dziedu es" no 9. maija pieejams tirdzniecības vietās visa Latvijā, www.ekase.lv un iTunes.

Dziesmu fonogrammas un notis līdzi dziedāšanai var lejuplādēt www.ekase.lv.

Knīpu un Knauķu 45 gadu jubilejas koncerti Kongresu namā 7. maijā plkst. 17.00 un 8. maijā plkst. 12.00. Biļetes www.ekase.lv un pie ieejas koncertā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!