Torņkalna baznīcā 9. decembrī plkst. 18:30 notiks koncerts par godu kora "Kamēr…" jaunā albuma "O Salutaris" iznākšanai. Šajā diskā apkopota iepriekš un no jauna ierakstītā komponista Ērika Ešenvalda kora mūzika, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Koncertā, kurā tiks atskaņota diskā ierakstītā mūzika, piedalīsies koris "Kamēr…" un Māris Sirmais, komponists Ēriks Ešenvalds un solisti no uzveduma "Ziemassvētku leģenda" – Renārs Kaupers, Jānis Apeinis un Valdis Muktupāvels, kā arī sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe.

Diskā būs atrodami gan pasaules slavu un klausītāju mīlestību iemantojušie īpaši "Kamēr..." radītie darbi kā "Piliens okeānā", kas veltīts Mātes Terēzes piemiņai, kora 20 gadu jubilejai sarakstītais mīlas madrigāls ar Paulīnas Bārdas dzeju "Tāls ceļš" un Dziesmu svētkos izskanējušais, tautiskais "Aizej, lietiņ", gan aranžējumi - amerikāņu populārajai lūgšanai "Amazing Grace" un Renāra Kaupera mīlas madrigālam "Mazā bilžu rāmītī".

Pirmo reizi ierakstīts darbs "O Salutaris Hostia", kā vārdā nosaukts viss disks, tāpat diskā iekļauti spilgtākie fragmenti no pērn Ziemassvētku laikā iestudētā uzveduma "Ziemassvētku leģenda" ar solistu J. Apeiņa, R. Kaupera un V. Muktupāvela un sitaminstrumentālista Riharda Zaļupes piedalīšanos.

Ņemot vērā arvien pieaugošo kora "Kamēr…" un arī komponista Ērika Ešenvalda cienītāju loku visā pasaulē, jaunajā CD informācija par tur atrodamo mūziku sagatavota četrās valodās – latviešu, angļu, vācu un krievu – lai iespējami lielāks cilvēku loks varētu lasīt aprakstu sev saprotamākajā valodā.

Kā visiem "Kamēr..." albumiem, arī šim dizainu veido izcilais latviešu mākslinieks Ilmārs Blumbergs, radot īpašu pievienoto māksliniecisko vērtību.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!