"Sviests II" ir jau otrā izlase, kuru izdod Kultūras menedžmenta centrs "Lauska" (pirmā izlase SVIESTS iznāca 2005.gadā). Šoreiz albumā ir iekļautas 17 latviešu grupas, kuras savā mūzikā izmanto tautas mūzikas elementus – melodijas, vārdus vai instrumentus, portālu "Delfi" informē izdevēji.
Izlasē būs klausāmi vēl nepublicēti skaņdarbi no tik dažādām grupām kā "Laiksne", "Kokle", "Auļi", "Rīsa Zvejnieki", "Skyforger", "Dzelzs Vilks", "Iļģi" u.c.

Īpaša preses un klausītāju uzmanība tikusi pievērsta dziesmai "Saulīt' mana krustamāte" kuru pēc Kultūras menedžmenta centra "Lauska" uzaicinājuma iedziedāja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kopā ar Valdi un Rūtu Muktupāveliem, bet kura radiostacijās, tostarp arī BBC World Service bija dzirdama jau no šā gada maija.

"Sviests II" ieskandināšana notiks piektdien, 6.jūlijā I Starptautiskā Tautas mūzikas festivāla ietvaros Jēkabpilī, Sēļu sētā. Festivāla sākums plkst. 19.00. No "Sviests II" dalībgrupām piedalīsies "Post Marka", "Kokle", "Laiksne" un "Dzelzs Vilks", programma turpināsies ar citām tautas mūzikas grupām no Latvijas, Lietuvas, Polijas, un Baltkrievijas. I Starptautiskā Tautas mūzikas festivāla režisore ir Inta Ūbele, projekta vadītājs Aivars Pugačs.

Vaira Vīķe- Freiberga nevarēs ierasties uz festivālu Jēkabpilī, bet, kā informē prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, prezidente būs sagatavojusi īpašu apsveikumu jēkabpiliešiem, kuru varēs vērot uz lielā video ekrāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!