Foto: Mansards
Apgādā "Mansards" laista klajā Kurta Kobeina biogrāfija "Smagāks par debesīm", ko sarakstījis mūzikas žurnālists Čārlzs R. Kross. Tāpat izdoti mūziķa Boba Dilana memuāri "Hronikas. Pirmā grāmata".

Kurta Kobeina pašnāvība 1994. gada aprīlī bija izvēle, kas raksturoja viņa īso, niknuma un iedvesmas pilno dzīvi. Pieredzējušais mūzikas žurnālists Čārlzs R. Kross (Charles R. Cross) sakausē dziļās zināšanas par Sietlas mūzikas dzīvi ar dziļu līdzjūtību pret Kurtu Kobeinu neparastā stāstā par mākslinieka spožumu un sāpēm, ko tas nes sev līdzi. Šī biogrāfija balstīta vairāk nekā četrsimt intervijās, izpēte veikta četrus gadus, turklāt autoram bijusi ekskluzīva pieeja Kobeina nepublicētajām dienasgrāmatām, dziesmu tekstiem un ģimenes fotogrāfijām, kā arī plašam dokumentu klāstam. Šī grāmata sākas ar Kobeina bērnību, kas pavadīta dubultajā treilerā Eberdīnā (Vašingtonas štatā), un parāda viņa slavas plaukumu, panākumus un ietekmi uz savu paaudzi. Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Ilze Jansone.

Savukārt "Hronikas. Pirmā grāmata" ir amerikāņu dziedātāja Boba Dilana memuāri, kas pirmizdevumu piedzīvojuši 2004. gadā. Šobrīd Dilans strādā pie atmiņu otrā sējuma. Kā raksta "The Washington Post" žurnālists Ričards Haringtons: "Pārsteigums, pārsteigums: "Hronikas. Pirmā grāmata", atmiņas, kas trīs gadu laikā sarakstītas uz parastas rakstāmmašīnas, ir darbs, ko sacerējis meistarīgs esejists, neatvairāms kultūras apskatnieks un, jā, dzejnieks, kurš uzdodas par trapeces akrobātu. Mēs zinājām, ka Dilans prot rakstīt; mēs vienīgi nezinājām, ka viņš prot rakstīt tik labi un ka profesionāls īgņa spēj pārlūkot pagātnes lappuses ar tādu siltumu, līdzjūtību un vērību." Memuārus latviešu valodā tulkojis Vilis Kasims.

Abas grāmatas iznākušas mūzikas leģendu biogrāfiju sērijā, kurā jau izdotas grāmatas par Ēriku Kleptonu, Džonu Lenonu un Sesāriju Evoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!