Foto: Publicitātes foto
Decembra sākumā, noslēdzot Eduarda Veidenbauma 150. jubilejas gadu "NABA Music" izdevniecības paspārnē nāca klajā mūsdienu ritmiskās mūzikas albums "Veidenbaums. Vaidi un gaidi", kurā 12 pašmāju mākslinieki radījuši savu skanējumu Eduarda Veidenbauma dzejai, portālu "Delfi" informē izdevēji.

Veidenbauma atstātais intelektuālais mantojums, īpaši dzeja, ir pamatā ritmiskās mūzikas izlasei, par muzikālo kompozīciju pamatu ņemot Veidenbauma dzeju un citus rakstītos tekstus. Pirmatskaņojumi vairākām kompozīcijām jau bija dzirdami radio "Naba" ritošajā studijā – īpašajā "Baltās nakts" tramvajā. Vienā albumā apkopotas 12 mūsdienīgas kompozīcijas, kas atspoguļo bezcerību, nolemtību, dzīves absurdumu, mantas un varas kultu, apmātību un cerību mainīt pasauli – vismaz savējo. Vārdi, kas vēl aizvien liek pārdomāt dzīves īstās vērtības, transformējušies līdzi laikam, lai katrs spētu ieraudzīt savu Veidenbaumu.

Dzejas ritmiskas interpretācijas veidojušas muzikālās apvienības: "MMMM", "Martas asinis", "Tehnikums", "Hipstokrātija", "ISMS", "Čipsis un Dullais", Roberts Gobziņš un Westbam (Vācija), "Ir OK", "Āres" kopā ar Eviju Vēberi, "Rāva", kā arī mūziķis Jānis Irbe.

Albums tiek izdots ciklā, kas veltīts dažādām Latvijas vēsturē un ideju vēsturē spilgtām un nozīmīgām personām. Šajā ciklā līdz šim izdots – Latvijas neatkarīgās mūzikas oriģināldziesmu izlase ar Aspazijas tekstiem "Pretējības" un instrumentālās mūzikas izlase "Janis Rozentāls. Bez vārdiem", kas tapusi iedvesmojoties no Jaņa Rozentāla gleznām.

Albums "Veidenbaums. Vaidi un gaidi" nopērkams mūzikas veikalos un internetā, kā arī pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!