Foto: Publicitātes foto

Ar sešiem koncertiem Rīgā, Gulbenē un Kuldīgā aizvadītās nedēļas nogalē ir izskanējis divpadsmitais starptautiskais Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem", informē festivāla "Ad Lucem" preses sekretārs Mārtiņš Pučka.

Šīgada festivāla koncertos klausītājiem bija iespēja baudīt izcilu Latvijas un ārvalstu mūziķu sniegumu – Latvijas Radio kora, ērģelnieces Diānas Jaunzemes, šī gada festivāla īpašo viesu – Rietumu un Austrumu mūzikas ansambļa "Sarband", kā arī izcilā franču čellista Anrī Demarketa augsti profesionālo un dziļo introvertās mūzikas izpildījumu, kuri aicināja apstāties, meklēt un piedzīvot garīgumu mūzikā. Festivāla noslēgums pirmo reizi notika renovētajā Ziemeļblāzmas kultūras pilī, kurā ar lekcijām uzstājās arhitekts Kaspars Rikards un filozofs Valdis Svirskis, savukārt koncertā "Rāmi rāmi" muzicēja grupas "Iļģi" dalībnieki Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels un Egons Kronbergs.

Atskatoties uz notikušajiem festivāla pasākumiem, Introvertās mākslas festivāla "Ad Lucem" direktore Sandra Zandberga saka: "Visas šī gada festivāla programmas bija neparasti spēcīgas, un kopumā, tik sablīvētā laika posmā veidoja ārkārtīgi koncentrētu enerģijas lādiņu. Gan ansambļa Sarband, gan Latvijas Radio kora un franču čellista Anrī Demarketa sniegums bija tik tuvs mākslinieciskai un vispārcilvēciskai pilnībai, ka tiešām varu teikt - festivāla gandrīz neiespējamā ideja tika īstenota! Tas dod milzīgu gandarījumu un spēku strādāt tālāk. Koncerti bija ļoti labi apmeklēti, un es ceru, ka arī klausītāji guva jaunas, pozitīvas emocijas un garīgu piepildījumu".

Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" notiek kopš 2002. gada – tā ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa, miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. "Ad Lucem" latīņu valodā nozīmē "uz gaismu", kas festivāla kontekstā apzīmē radošumu un gaismu ikvienā cilvēkā. Sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!