Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdz 29. aprīlim mūziķiem ir iespēja pieteikties ikgadējam Latvijas Universitātes mūzikas grupu konkursam "Hadrons 2013", portālu "Delfi" informē LU Preses centrs.

Konkursam var reģistrēties mūzikas grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes (LU) students, un kas nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām, kā arī nav oficiāli izdevušas albumus.

Lai piedalītos konkursā, mūziķiem LU Radio NABA portālā www.naba.lv/hadrons jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma veidlapa un jānosūta audio ieraksts MP3 formātā ar 3 oriģināldziesmām. Pieteikumu un audio ierakstus iespējams nosūtīt arī uz e-pasta adresi info@lu.lv ar norādi konkursam, pa pastu ar norādi LU Preses centram (Raiņa bulv. 19 - 127, Rīga), vai arī jāiesniedz klātienē LU Preses centrā.

Konkurss notiek divos etapos. Līdz 3. maijam tiks paziņoti iesūtīto skaņu ierakstu konkursa pirmā etapa uzvarētāji (seši labākie), kas iegūs tiesības 16. maijā uzstāties klubā NABAKLAB (Z.A.Meierovica bulvārī 12, Rīgā). Konkursa vērtēšanas kritēriji — izpildījums, ideju novitāte un oriģinalitāte, skatuves tēls u. tml. Priekšroka tiek dota tiem mūziķiem, kuri izpilda pašu sacerētas dziesmas un kuru kompozīcijas ir dalībnieku dzimtajā valodā.

Rezultātu paziņošana notiks 16. maijā. Laikā no pulksten 22.00 līdz 22.30. žūrija noteiks trīs labākās grupas, piešķirot pirmo, otro un trešo vietu. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems atzinības rakstus un balvas, bet uzvarētājam papildus tiks piešķirts ieraksta laiks studijā, iespēja uzstāties festivālos "Laba Daba 2013", "Bildes 2013" un Jauno studentu svētkos "Aristotelis 2013".

Konkurss notiek jau astoto reizi un kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 180 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas - "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (vēlāk "Tribes of the City"), "Ēnu kaleidoskops". "Nepilngadīgā Anna" - pēc tam izdevušas arī albumus un kļuvušas pazīstamas ne tikai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!