Foto: LETA

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) dibinātais sociālā atbalsta fonds mūziķiem "Līdzskaņa" sadarbosies ar organizāciju "Ziedot.lv", informēja LaIPA komunikācijas konsultante Kristīne Rasnača.

LaIPA un fonda "Līdzskaņa" izpilddirektore Liena Grīna teica, ka būtiski parādīt Latvijas izpildītāju un producentu saliedētību, atbalstot vienam otru ne tikai slavas zenītā, bet arī grūtos brīžos.

No vienas puses "Līdzskaņa" iecerēta kā kolēģu savstarpējās palīdzības projekts, bet tiek meklēti arī sadarbības partneri, tāpēc Grīnai ir prieks par sadarbības izziņošanu ar "Ziedot.lv".

Pēc organizācijas "Ziedot.lv" labdarības projektu vadītājas Līgas Rubes paustā, būtiski, ka fondu "Līdzskaņa" veido LaIPA, jo apvienība vislabāk zinās, kas un kuram mūziķim nepieciešams un vajadzīgs.

Rasnača norādīja, ka viens no fonda mērķiem ir atbalstīt ar līdzekļiem rehabilitācijai, atlabšanai vai sadzīves problēmu risināšanai, kas radušās traģēdijas rezultātā.

Tāpat fonds centīsies nodrošināt sarunas ar psihologu, palīdzot pārvarēt notikušo un atgriezties sabiedrībā, juridiskas konsultācijas, jo mūziķi bieži nav informēti par savām tiesībām un iespējām, kā arī sniegt palīdzību ar savu klātbūtni un iesaistīšanos, organizējot dažādas radošās nometnes un pasākumus, ziedojot savu laiku.

LaIPA fonda valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve, norādīja, ka fonds "Līdzskaņa" ir LaIPA brieduma apliecinājums. "Viens ir panākt godīgu atalgojumu mūziķiem un producentiem, bet nu skatāmies arī plašāk, apzinoties situāciju un rūpējoties par saviem kolēģiem," pauda Mīlgrāve.

Ziedot fondam iespējams mājaslapās "Ziedot.lv" un "Lidzskana.lv", par ziedojumiem iegādājoties latviešu mūziķu diskus un DVD ierakstus. Tāpat fondam tiks izvietotas ziedojumu kastītes mūzikas veikalā "Randoms", kā arī mūziķu koncertos, pasākumos un gada balva mūzikā "Zelta Mikrofons 2017". Visa ziedotā nauda tiks izmantota producentu un izpildītāju atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!