Jaunā duetā un koncertprogrammā "Tu mana svētā,grēcīgā" apvienojušies dziedātājs, trompetists, bijušais grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieks Andris Ābelīte un operas soliste,soprāns Sonora Vaice, portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Programmā kopā ar solistiem muzicēs kontrabasists Raivo Ozols, ģitārists Artūrs Kutepovs, pie bungām Ainis Zavackis.

Sonora Vaice ir viena no spožākajām Latvijas Nacionālās operas solistēm, kuras radošajā biogrāfijā ir ierakstītas nopietnas lomas operās "Cosi fan Tutte", "Burvju flauta", "Traviata", "Seviljas bārddzinis", "Orfejs un Eiridīke", "Bohēma", "Alčīna" un citās. Savukārt Andris Ābelīte ir pieredzējis mūziķis gan klasiskajā žanrā ,gan popmūzikā. Ābelīte ir ilggadējs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists, trompetists, bijis grupas "Labvēlīgais Tips" dalībnieks, un kopā ar grupu "Bonaparti.lv" pārstāvējis Latviju Eirovīzijā.

Andra Ābelītes komponētā dziesma ,,Tu mana svētā,grēcīgā" ieguvusi lielu klausītāju mīlestību un tieši tāpēc ir izvēlēta par šīs programmas tituldziesmu. ,,Tu mana svētā,grēcīgā" raksturo programmu kopumā, kuras noskaņa tiek solīta kā mīlestības, kaislības un prieka pilna.

Koncertā izskanēs gan Raimonda Paula, Andra Ābelītes dziesmas, kā arī pasaules hīti no Leonarda Koena, Bilija Prestona un citu mūziķu repertuāra.

Andris Ābelīte koncertos liks skanēt arī trompetei, kura uz Latvijas koncertu skatuvēm skan ne tik bieži. Mūziķis atskaņos populārās franču komponista Žorža Bizē operas "Karmena" tēmas un klasikas komponistu skaistākās melodijas.

Koncertprogrammas "Tu mana svētā,grēcīgā" pirmatskaņojums skanēs ceturtdien,18.oktobrī plkst.19.00 Cēsīs,CATA kultūras namā. Nākamais koncerts skanēs ceturtdien,25.oktobrī plkst.19.00 Ogres kultūras centrā.

Jaunās koncertprogrammas koncerti tiek plānoti arī citās Latvijas pilsētās.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties ,,Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī koncertu norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!