Foto: Publicitātes foto
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" no 2018. gada 3. līdz 24. martam norisināsies 26. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Liepājas Simfoniskā orķestra organizētajā festivāla septiņos koncertos tiks pulcētas izcilas mākslas personības un spoži mākslinieciskie kolektīvi.

"Izaudzis no kādreizējā Pianisma zvaigžņu formāta, mūsu festivāls arī šoreiz reprezentēs pianisma zvaigznāju, turklāt pilnā paaudžu spektrā. Festivāla koncertos uz skatuves kāps Dārziņskolas slīpētie pianisma dimantiņi, jauns konkursu lauva – Jāzepa Vītola starptautiskā pianistu konkursa Grand Prix ieguvējs Aleksandrs Kašpurins, meistari spēka gados – Vestards Šimkus un Reinis Zariņš un nepārspētā latviešu leģenda Raimonds Pauls.

Līdztekus pianistiem klausītājus koncertos priecēs spožs čellists no Krievijas Rustems Hamiduļļins, Zalcburgas "Mozarteum" līderis, vijolnieks Franks Štadlers, tradicionālā japāņu instrumenta sjo virtuoze Tomoko Kiba, pasaules zvaigzne – trompetists Sergejs Nakarjakovs, mūzikas autoritāte Orests Silabriedis un Agneses Egliņas kameransamblis, azartiskais Klaipēdas kamerorķestris, visā pasaulē apbrīnotais Valsts Akadēmiskais koris "Latvija"," ar 26. Liepājas Starptautiskā festivāla viesiem un programmu iepazīstina LSO valdes loceklis Uldis Lipskis.

"Festivāla sirds – Liepājas Simfoniskais orķestris – koncertos uzmirdzēs meistarīgu diriģentu – Luca Kēlera, Māra Sirmā, Atvara Lakstīgalas un sava mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča – vadībā.

Un tomēr, pāri visam, festivālā aicinām jūs koncertu gaitā ar pieminēto izcilību starpniecību un atbalstu ieiet noslēpumainajā ģeniālas mūzikas pasaulē, ļauties tās iedvesmojošajam gravitācijas laukam. Haidns un Bēthovens, Vēbers un Brāmss, Dvoržāks un Bartoks, Čaikovskis un Rahmaņinovs, Britens un Gēršvins ir radījuši mūziku, kas pieder pie cilvēces augstākajiem sasniegumiem. Tiekoties jaunā programmā ar Raimondu Paulu un pieminot kamermūzikas koncertā Pēteri Plakidi, sastapsim īstus, paliekošus mūsu tautas skaniskus dārgumus," mudina Lipskis.

Biļetes uz festtivāla koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!