Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Andrea Bočelli Rīgas koncerta īpašie viesi būs tuvs dziedātāja draugs diriģents Karlo Bernini, kā arī viena no perspektīvākajām Itālijas operdziedātājām soprāns Frančeska Maionči, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā, kas notiks 2020. gada 12. janvārī "Arēnā Rīga", piedalīsies arī Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris.

Diriģentu Karlo Bernini un Andrea Bočelli vieno ilggadīga draudzība. Abi iepazinās 1986. gadā, kad Bočelli pie Bernini sāka mācīties klavierspēli. Vēlāk Bernini kļuva par tuvu dziedātāja draugu un viņa ierakstu māksliniecisko vadītāju un producentu.

Koncertā viesosies arī soprāns Frančeska Maionči. Neskatoties uz to, ka dziedātāja tikai 2018. gadā ieguvusi operdziedātājas izglītību, viņa jau saņēmusi prestižus apbalvojumus un uzstājusies uz dažādām Itālijas un citu valstu skatuvēm. 2017. gadā viņa dziedāja Mimī lomu Džakomo Pučīni operā "Bohēma" un šajā gadā debitēja arī Vīnes filharmonijā, izpildot ārijas un duetus no tādām operām kā Džakomo Pučīni "Džanni Skiki" un Džuzepes Verdi "Traviata".

Toskānas provincē dzimusī dziedātāja Ilārija Della Bidia Latvijas publikai jau pazīstama pēc kopīgās uzstāšanās Andrea Bočelli koncertā Rīgā 2017. gadā. Savas akadēmiski klasiskās studijas viņa attīstījusi pop-modernā stila virzienā, dziedot uz Itālijas un pasaules nozīmīgākajām skatuvēm. Kopš 2011. gada viņa kā viesmāksliniece uzstājas kopā ar maestro Andrea Bočelli viņa koncertos un turnejās.

Koncertā "Arēnā Rīga" uzstāsies arī Ukrainas vijolniece Anastasija Petrišaka. 11 gadu vecumā viņa pārcēlās uz dzīvi Itālijā, kur ieguva muzikālo izglītību. Anastasija muzicējusi daudzās pasaules prestižākajās koncertzālēs – no Paganini koncertzāles Parmā līdz Svētās ģimenes baznīcai Barselonā. No 15 gadu vecuma viņa sadarbojas ar Andrea Bočelli, kas aicina viņu kā viesmākslinieci savos koncertos Itālijā un citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!