Valmiermuižas parkā šā gada 15. jūnijā notiks ikgadējais etnofestivāls "Sviests", piedāvājot izzināt vasaras saulgriežu laikā tradīcijas un dažādu tautu un žanru mūziku, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Kā ik gadu, pa dienu norisināsies tirdziņš un dažādu amatu darbnīcas, tautas muzikantu un tautas deju koncerts, bet vakarā uz festivāla galvenās skatuves sāksies koncerti.

Uzstāsies koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta, kuri apvienojušies radošā muzikālā duetā "ZeMe". Šāds nosaukums nav nejaušs, jo viņus dziļi iedvesmojusi zemes mitoloģija. Viņu radīto dziesmu melodijas ceļas no latviešu tradīcijās sakņotās mūzikas kombinācijā ar jaunākajām mūsdienu tehnoloģijām un brīvās improvizācijas un dzīvas lūpošanas saspēles.

Tāpat etnofestivāla uzstāsies Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski visatzītākās mūsu zemes "world music" grupa "Iļģi". No Dublinas ceļu uz Valmiermuižu mēros īru grupa "Lankum". Uz festivāla skatuves kāps arī grupa no Francijas "Wipidoup".

Klausītājus priecēs arī Uģa Prauliņa radītā "Pagānu gadagrāmata", ko izpildīs koris "Gaudeamus". Īpaši uzvedumam Valmiermuižā vizuālo pavadījumu radījusi māksliniece Katrīna Neiburga.

Etnofestivāla "Sviests" kulminācija būs uguns rituāls. Par "uguns pavēlnieku" jau nodēvētais skulptūras autors Jordi NN no Spānijas būs parūpējies par vizuāli baudāmu un iespaidīgu priekšnesumu! Savukārt izturīgākajiem un aizrautīgākajiem dancotājiem nakts dančus vadīs pieredzējusī folkloras deju kopa "Dandari".

Festivāla dienas daļā ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!