Foto: Publicitātes foto

No 2017. gada 6. līdz 8. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace" norisināsies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2017", portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji no "Rīgas ritmiem".

"Riga Jazz Stage" ik gadu Rīgā pulcē Latvijas un ārzemju uzlecošās džeza zvaigznes, ļaujot klausītājiem just līdzi konkursantu radošajai sāncensībai un baudīt džezu, vēl līdz šim nedzirdētās interpretācijās. Tā ir lieliska iespēja jaunajiem džeza talantiem iegūt atpazīstamību, atklāt savus talantus un prezentēt sevi starptautiskā mērogā.

Šogad konkursa īpašie viesi būs Kurts Rosenvinekels (Kurt Rosenwinkel) no ASV, Robinsons Kurī (Robinson Khoury) un Mišels Valeanu (Michael Valeanu) no Francijas, kā arī Latvijas Radio bigbends.

Kopš konkursa dibināšanas 2004. gadā, tajā piedalījušies vairāk nekā 160 mūziķi no 23 valstīm. Konkursa uzvarētāju vidū bijuši arī latviešu mākslinieki – Intars Busulis, Kristīne Prauliņa, Daumants Kalniņš, Kristaps Vanadziņš, Andris Buiķis un citi.

"Riga Jazz Stage 2016" "Grand Prix" ieguva vokālists no Vācijas Ēriks Leithauzers (Erik Leuthauser) un franču trombonists Robinsons Kurī.

Biļetes uz koncertiem un abonementus iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!