Foto: Dāvis Doršs
Liepājā, pie Pelēkās kāpas nākamā gada 17. un 18. jūlijā jau otro reizi notiks "Klusuma festivāls", mudinot paiet mala no ikdienas steigas, apstātos, atpūstos un atjaunotos.

Līdzīgo kā pirmajā "Klusuma festivālā", tā veidotāji aicinās cilvēkus neizmantot viedierīces, ievērot savstarpēji klusu komunikāciju un nelietot alkoholu. Kā uzsver rīkotāji, pasākumā satiekas cilvēki, kuri vēlas izzināt sevi, vai kuri vēlas atpūsties mierīgu cilvēku sabiedrībā, izbaudot akustiskus koncertus, lekcijas, meditācijas, dzeju, mākslu, darbnīcas vai gulšņāt šūpuļkrēslos, lai iztukšotos un dotu telpu kam lielākam - paši sev.

2020.gada festivālā uzstāsies Ainars Mielavs, Kārlis Kazāks, Igo, Normunds Rutulis, Marts Kristiāns Kalniņš ar "Putnu balles" meitenēm. Pārsteigumu sagādās Lauris Reiniks, kurš izpildīs klusu un akustisku koncertu. Jāņa Lūsēna izpildījumā skanēs "Mūzika vakaram un mieram". Tāpat organizatori sola trīs muzikālus uzvedumus, kas tiks pagaidām paturēti noslēpumā. Kopā plānoti 10 koncerti, katrs stundu ilgs.

Divu dienu garumā festivāla lektori aicinās uz brīdi apstāties, lai apskatītu dažādas tēmas un ieklausītos par jēgpilnu dzīves laiku un to uzlabošanas iespējām. Lekcijas lasīs Ugunsskolas vadītāja Laura Dennler, īpašais viesis – dziedznieks Ivo Puriņš, apzinātības skolotājs Ansis Jurģis Stabingis, mandalu māksliniece Kristīne Om Shanti, Pēteris Pūce, Rita Muižniece no žurnāla "Mistērija", "Rigabrain" vadītājs Pēteris Urtāns, u.c. meistari.

Meditācijas vadīs: Ilmārs Latkovskis, Inese Indāne, Ansis Jurģis Stabingis, Anna Melbārde, Aleksandrs Agešins, Juris Brants, u.c. meistari. "Klusuma festivālā" būs arī dzejas un instrumentālās mūzikas skatuve, dažādas darbnīcas miera veicināšanai, gardas maltītes un telšu ciematiņš.

Rūpējoties par festivāla viesiem un saglabājot brīvo atmosfēru, iespēja apmeklēt festivālu šogad būs 5000 apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!