Foto: Publicitātes attēls
Vagonu hallē 2. decembrī pulksten 20 tiks svinēta Latvijas Radio 6 jeb Radio NABA divdesmitā jubileja. Koncertnotikumā uzstāsies dažādu paaudžu mākslinieki no Norvēģijas, Igaunijas un Latvijas.

Kā "Delfi" informē radiostacijas pārstāve Anete Enikova, koncertā uzstāsies pašmāju muzikālā apvienība DJ Krankenwagen, igauņu pankroka grupa J.M.K.E. un norvēģu mākslinieks Sturle Dagslands (Sturle Dagsland), bet par DJ programmu un dažādiem pārsteigumiem rūpēsies Radio NABA ētera instruktori.

Sturle Dagslands ir pasaulē atzīts mākslinieks no Norvēģijas. Ar mežonīgu un unikālu priekšnesumu viņš aizrauj klausītājus un aizved piedzīvojumiem bagātā, sirreālā un skaistā ceļojumā, raksta Enikova. Viņš bieži koncertē festivālos visā pasaulē, no Šanhajas līdz Ņujorkai. "Mākslinieks rada mūziku ar tumšu, ēterisku un neapgāžamu intensitāti, kas apbur skatītājus un neatstāj vienaldzīgus," vēsta organizatori. Koncertnotikumā Rīgā Sturle uzstāsies kopā ar brāli Sjūru Dagslandu (Sjur Dagsland).


Šajā vakarā Igauniju pārstāvēs panki "J.M.K.E.". Grupu 1995. gadā Tallinā dibināja ģitārists, dziedātājs un dziesmu autors Villu Tamme, kurš savu pirmo pusaudžu grupu izveidoja jau 1980. gadā. Pēc tam vairākus gadus viņš bija igauņu pankgrupas "Velikije Luki" ģitārists. Latvijā grupa pirmoreiz viesojās vēl 80. gadu otrā pusē, uzstājoties Rīgas rokkluba koncertos. 1987. gadā Villu sarakstīja savu visu laiku slavenāko hitu "Tere Perestroika" - ironisku un izsmejošu dziesmu par pārmaiņām PSRS, kurām paši igauņi sākumā neticēja. 80. gadu beigās to pat dēvēja par neoficiālo Igaunijas himnu.

"Kā mazas valsts iedzīvotājs, es vienmēr ienīdu impērijas, un kā okupētas valsts iedzīvotājs vienmēr ienīdu okupantus no austrumiem, kā arī brīnījos par viņu līderu muļķību", tā Villu Tamme tolaik. Igaunijai kļustot neatkarīgai, "J.M.K.E." pievēršas jaunās varas kritizēšanai (dziesma "Savist saar"), kā arī ierastajām rietumu punk tēmām - kapitālisms, paterētājsabiedrība, vides problēmas. Grupa savas darbības laikā izdevuši 13 albumus un vairākus mazalbumus jeb EP, grupa piedalījusies gan pirmajā Igaunijas pankroka festivālā (1989), gan šobrīd aktīvi koncertē – šoruden Tartu notika koncerts kopā ar latviešu pankroka aizsācējiem grupu "Inokentijs Mārpls".


Jubilejas vakara viesi būs arī muzikāli performatīva apvienība "DJ Krankenwagen", kas rūpējas par Latvijas sabiedrības mentālo veselību ar mūzikas palīdzību. Grupa "DJ Krankenwagen" izjūt īpašu cieņu pret latviešu kultūras mantojumu, vācu industriālo mūziku, kā arī pret veselības sistēmas darbiniekiem visā pasaulē. Grupas "DJ Krankenwagen" dalībnieki rada savu mūziku no sirds un pārējiem orgāniem. Grupa 2014. gadā uzvarēja Radio NABA rīkotajā jauno mūzikas grupu konkursā "Hadrons", kā arī izdeva savu debija albumu "Albums".

LR6 - LU Radio NABA ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. Radio NABA ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. NABA ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!