Foto: Publicitātes foto

Baltijas vērienīgākā pilsētas festivāla un mūzikas konferences "Tallinn Music Week", kas šogad piekto reizi vienkopus pulcēs daudzsološākos māksliniekus no Baltijas, Skandināvijas un Krievijas, pārstāvji izziņojuši Tallinas Mūzikas nedēļas programmu

Tallinas Mūzikas nedēļā, kas šogad notiks no 4. līdz 6.aprīlim, Latviju pārstāvēs "Astro'n'out", Alise Joste un "Triānas Parks". Biļetes uz trīs dienu festivālu iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Vērienīgā pilsētas festivāla ietvaros uz 50 skatuvēm koncertēs 233 dažādi mākslinieki no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un Krievijas. Mūzikas festivāls, kurā savulaik piedalījušies "Ewert and The Two Dragons", "Instrumenti" un daudzi citi, ir platforma jauno mākslinieku daiļrades popularizēšanai un viņu profesionālās izaugsmes veicināšanai. Konkursa žūrija katru gadu festivālam izvirza labākos mūziķus indī, roka, elektronikas, folka, džeza un klasiskās mūzikas žanru kategorijās.

Kā daži no šī gada spilgtākajiem TMW māksliniekiem šogad tiek minēti Berlīnes melodiskā indī apvienība "Me and My Drummer", rotaļīgie deju mūzikas pārstāvji "Rangleklods" no Dānijas, kā arī Somijas elektroniskā meiteņu pank grupa LCMDF, kas pērn veiksmīgi uzstājās vairākos starptautiskos festivālos.

Multikulturālu gaisotni festivālā radīs Gruzijas vīriešu koris "Iberi Choir", grafiti mākslinieki un dubstep meisatari no Izraēlas, Baltkrievijas metāla folka apvienība "FolkMachina", Spānijas trompetists Adan Delgado Illada, kā arī Mongolijas tradicionālie mūziķi "Namgar".

Kā vēsta "Positivus Music" pārstāvji, Tallinas Mūzikas nedēļas ietvaros savu 15 gadu jubileju svinēs arī "Red Bull Music Academy", kas ik gadus vienkopus pulcē pasaules prasmīgākos dīdžejus. Šī gada "Red Bull Music Academy" pasākuma ietvaros uzstāsies RBMA igauņu mākslinieki, kā arī Lielbritānijas drum'n'bass un breakstep leģenda DJ Zinc.

Festivālā piedalīsies arī TMW ilggadējie draugi un sadarbības partneri no Latvijas Positivus festivāls un "I Love You" ierakstu izdevniecība, kuru muzikālo programmu varēs apmeklēt Tallinas "Sõprus" kinoteātrī. TMW festivāls katru gadu ievērpj Tallinu galvu reibinošā mūzikas virpulī – skatuves tiek izvietotas stilīgākajās kafejnīcās, grāmatnīcās, viesnīcu numuros, galerijās un tirdzniecības centros. Savukārt TMW konferences ietvaros, kuru tradicionāli atklāj Igaunijas valsts prezidents Tomas Hendriks Ilvess, tiek aktīvi diskutēts par radošo industriju nākotni un attīstību. Šogad konferencē piedalīsies vairāk nekā 600 starptautisku organizāciju un izklaides industrijas pārstāvju, vēsta pasākuma rīkotāji.

Šogad apmeklētājiem būs arī iespēja nobaudīt Tallinas 10 labāko un iecienītāko restorānu īpašos pusdienu piedāvājumus, kas festivāla biļešu īpašniekiem būs pieejami ar atlaidi. TMW festivāla sadarbības restorāni būs atzīmēti pasākuma mājaslapā, kā arī TMW viedtālruņu aplikācijā. Pilna Tallinas Mūzikas nedēļas programma pieejama šeit.

Jau vēstīts, ka 21.februārī koncertzālē "Palladium" norisināsies Tallinn Music Week pre-party, kura ietvaros koncertēs populārā Igauņu alternatīvā roka trio "Sibyl Vane", melodiskie Argo Vals, kā arī atzītā pašmāju muzikālā apvienība "Astro'n'out".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!