Foto: Publicitātes foto
Šā gada 11. maijā no pulksten 12.30, jau trešo gadu pēc kārtas, Vecumnieku novadā, Bārbeles pagastā, senā Gaismas ābeļdārzā notiks naivais brīvdabas mini festivāls "Āboļdārzs", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotājs Kārlis Ulmanis.

Festivālā šogad uzstāsies tautas mūzikas apvienība "Svīres", čellu grupa "The Chairs", 30. – 40. gadu džezu spēlēs apvienība "Smart Casual". Tāpat festivālā muzicēs Ineses Bērziņas trio, kā arī lietuviešu dziedātāja Alina Orlova.

Festivālā dzeju lasīs Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Vilis Daudziņš, bet Jēkabs Nīmanis un Andris Keišs atskaņos dziesmas no JRT izrādes "Latviešu mīlestība".

Festivāla kulminācija būs nakts uguns performance, kas iespīdinās un parādīs ābeļdārzu citā gaismā, bet īpašās pavasara nakts sākumu ieskandinās DJ Nina Elektrichka audiovizuālā performance.

Festivāla programmu papildinās dažādas aktivitātes ģimenēm un dažādu vecumu bērniem – Alda Kalniņa "Zilu brīnumu" fizikas šovs rādīs brīnumus, kas ir tepat deguna priekšā. Ilzes Tigules radošajā meistardarbnīcā varēs radīt skaistas lietas no dabas un otrreiz izmantojamajiem materiāliem. Būs arī "Sudraba pīlādža" rotas un alvas liešanas darbnīca, kur dolomīta formās varēs izliet autentiskas arheoloģiskas rotas no alvas, "Slackline" ļodzīgās virves uz kurām pārbaudīt un trenēt līdzsvara izjūtu. Zemgales sētas "Everti" klūgu masāža un neirografika un Jurija Podusova tējas ceremonija.

Cīnīties par vērtīgām un garšīgām balvām varēs kendama čempionātā un radiovadāmo modeļu minitrasē. Trīs dažādās vecuma grupās ātrākie radiovadāmo modeļu braucēji varēs tikt pie "Monstertruck" radiovadāmajiem modeļiem.

Kā informē rīkotāji, apmeklētāji nakšņot varēs ābeļdārzā, līdzpaņemtajās teltīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!