Foto: LETA
Par godu latviešu kinorežisora un gleznotāja Jāņa Streiča 80. gadu jubilejai, šoruden notiks vairāki viņam veltīti koncerti Rēzeknē un Rīgā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Jau iepriekš koncerts "Streiča gads" bija izziņots 1. oktobrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", taču lielās publikas intereses dēļ jubilejas koncerti notiks arī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" 1. un 2. decembrī.

Koncertos piedalīsies Maestro Raimonds Pauls, mūziķis Ralfs Eilands, aktieri Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Ivars Kalniņš, Gundars Āboliņš, Jānis Paukštello, Uldis Dumpis, Olga Dreģe, Aija Dzērve, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Juris Kalniņš, Artis Robežnieks, Pēteris Gaudiņš, Katrīne Pasternaka, Velta Straume, Baiba Indriksone, Zane Jančevska, Varis Vētra, Andris Bērziņš, Līga Liepiņa un Ģirts Jakovļevs, kā arī – Kauņas muzikālā teātra primadonna, jubilāra meita Viktorija Streiča ar saviem kolēģiem no Lietuvas.

Jubilejas svinību koncertu režiju veido Jāņa Streiča meita Viktorija un znots Kestutis Jakštas. Viktorija šobrīd ir Kauņas muzikālā teātra režisore un vadošā aktrise, savukārt viņas dzīvesbiedrs Kestutis Jakštas – šī teātra galvenais režisors.

Jānis Streičs ir personība, bez kuras grūti iedomājama Latvijas identitāte šodien. Un ne tikai tāpēc, ka liela daļa viņa radīto kinofilmu kļuvušas par latviešu kultūras zelta fondu, bet arī tādēļ, ka viņa dziļā Latvijas sajūta, patiesā un vienkāršā cilvēkmīlestība, plašais pasaules redzējums un skaidrā valoda ir nepārvērtējama vērtība mūsu tautas ceļos un likteņgriežos, uzskata koncerta programmas veidotāji.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Jānis Streičs dzimis 1936. gada 26. septembrī. Kinorežisiora slavenāko filmu vidū ir "Teātris" (1978), "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981), "Cilvēka bērns" (1991) un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!