Ceturtdien, 18. jūnijā, pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar autorkoncertu uzstāsies divi seni draugi un skatuves kolēģi – Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels. Abi mākslinieki mūzikā un stāstos atskatīsies uz savu 35 gadus ilgo muzikālo sadarbību, atskaņojot dziesmas, kuras komponists Jānis Lūsēns rakstījis tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Koncerts būs skatāms gan klātienē – "Lielā dzintara" Lielajā zālē, gan tiešraidē.

Koncertā mākslinieki atskaņos dziesmas, kuras, pateicoties abu izcilajiem kopdarbiem, iegulušas tautas atmiņā. Programmā iekļauti gan skaņdarbi "Laiks" un "Dzejnieka dziesma" no rokoperas "Kaupēn, mans mīļais", gan "Meistara ārija" no "Leļļu operas", gan daudzi citi Lūsēna komponēti skaņdarbi ar Imanta Ziedoņa, Austras Skujiņas, Viļa Plūdoņa, Guntara Rača vārdiem.

Jānis Lūsēns atzīst, ka dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Abu mūziķu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam "Māte un neitronbumba", kurai Jānis Lūsēns rakstīja mūziku, vajadzēja galveno varoni – muzikālu un savdabīgu personību. Pēc uzveduma iestudēšanas radošā sadarbība turpinājās. Zigfrīds Muktupāvels ieņēma stabilu vietu Jāņa Lūsēna Liepājas ansamblī "Neptūns" un vēlāk grupā "Zodiaks", ar kuru muzicējot tika sasniegti ievērojami panākumi: festivālā "Liepājas dzintars" iegūtas gan Grand Prix, gan augstās pirmās vietas, gan īpašo viesu statuss.

Nākamā sadarbība bija rokoperā "Kaupēn, mans mīļais", kuras libreta autore ir Māra Zālīte. Darbs tika iekļauts Latvijas kultūras kanonā. Abu mūziķu radošais ceļš turpinājās mistērijā "Sapnis un mīlestība", koncertuzvedumā "Violets" ar Austras Skujiņas dzeju, kā arī "Leļļu operā", kurā Zigfrīds atainoja meistaru Karlo. Tāpat komponists tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij uzrakstījis dziesmu ciklu "Zelta sirds" ar Kārļa Skalbes dzeju un ciklu "Kad mīlestība dzimst" Ziemassvētku laikam. Šis cikls izpelnījās nedalītu skatītāju mīlestību, vēlreiz apliecinot, ka Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela satikšanās dzīvē un mūzikā nav nejaušība.

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 100 klausītāji. Biļetes cena klātienē – no 20 līdz 30 eiro. Savukārt pārējie interesenti koncertu aicināti skatīt tiešraidē. Tiešraides biļetes cena – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb "dzīvokļa biļeti", kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!