Foto: Vida Press
Vecrīgas klubā "Depo" 1. februārī notiks Latvijas panku festivāls "Sid Vicious Day", kas tradicionāli tiek rīkota, pieminot leģendārā "Sex Pistols" basģitārista Sida Višesa nāves gadadienu – 2. februāri.

Kā portālu "Delfi" informē viens no festivāla rīkotājiem, grupas "PND" dalībnieks Mārcis Pumpurs, pirmo reizi pasākums notika 2001. gadā Mūzikas akadēmijas studentu klubā, bet vēlāk pārcēlās uz klubu "Depo", tāpēc, iespējams, ir senākais iekštelpu festivāls Latvijā, un noteikti gada vērienīgais pašmāju panku saiets.

Šogad dalību koncertā jau apstiprinājuši lietuviešu punk/oi grupa "Toro Bravo", kā arī igauņu panki "IQ Zero". Abas grupas arī iepriekš ir spēlējušas "Sid Vicious Day" koncertā.

Latvijas panku scēnu koncertā pārstāvēs jaunā punk/hc grupa "Baltais ciemiņš", ska grupa "All Day Long", kā arī grupas "Cacophonics" un "PND".

Džons Saimons Ričijs (John Simon Ritchie) plašāk pazīstams kā Sids Višess, bija grupas "Sex Pistols' basģitārists un dziedātājs. Sids Višess mira 21 gada vecumā 1979. gada 2. februārī, īsi pēc atbrīvošanas no apcietinājuma, kur atradās uz aizdomu pamata par savas draudzenes Nensijas (Nensy Spungen) slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!