Foto: Publicitātes foto
Jauniešu koris "Kamēr..." izveidojis jaunu koncertprogrammu, kas izskanēs trīs Latvijas baznīcās, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Koncertsērijas "Jauna gaismā" koncerti notiks 29. aprīlī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 29, 30. aprīli Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā un 6. maijā Dubultu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Koncertcikla iecere kora mākslinieciskajam vadītājam un galvenajam diriģentam Jurģim Cābulim radusies, iedvesmojoties no Ērika Vitekra (Eric Whitacre) skaņdarba "Lux Nova".

"Gaisma ir pārpasaulīgs simbols – tā sevī apvieno patiesas vērtības, kas nepieciešamas šodienas laiktelpā – miers, uzticēšanās, atpestīšana un pašapziņa. Gaisma mūsdienu pasaules jaunajās reālijās vairs nav pašsaprotama, cilvēkiem kara apstākļos slēpjoties tumšās, baisās vietās, bet, kas ir paradoksāli – lai saglabātu savu dzīvību un ticību gaismai nākotnē," vēsta programmas veidotāji.

"Tiem, kam ir dota iespēja radīt gaismu, tā ir jāstiprina, jāgodā un jānes citiem, kuri pēc tās alkst. Mēs esam atbildīgi par šo jauno gaismu un tās mērojamo ceļu. Pašlaik pasaules laiktelpa ir ļoti sadrumstalota, tajā nav, kur pieķerties. Vienlaikus – šis ir jaunu iespēju laikmets, kurā vērtības ir mūsu katra izvēle. Koncertcikla "Jauna gaisma" koncepcija ir veidota, balstoties uz cilvēka iekšējās pasaules mijām: izmisums – aizrautība; neziņa – pašapziņa," raksta kora "Kamēr..." pārstāvji.

Koncertprogrammā ietverti spoži komponistu Nīsteda, Vitekra, Sandstrēma, Augustina, Dārziņa, Vaska, Vīgnera, Mediņa, Imanta Kalniņa un Jančevska skaņdarbi. Gaismas tēmai savā daiļradē pievērsušies arī izcilie latviešu dzejnieki Pēters Brūveris, Imants Ziedonis, Uldis Bērziņš, Juris Kunnoss un Uldis Leinerts – gan burtiski, aplūkojot tās īpašības un mijiedarbību ar matēriju, gan arīdzan abstrakti, izceļot gaismas simbolismu cilvēka iekšējās pasaules izzināšanā. Šo dzejnieku darbus vienotā vēstījumā trīs baznīcu koncertciklā "Jauna gaisma" atklās aktrise Sandija Dovgāne.
Diriģenti: Jurģis Cābulis un Patriks Kārlis Stepe.

Koncertu biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!