Foto: Publicitātes foto

Jauniešu koris "Balsis" un diriģents Ints Teterovskis aicina pieteikties jaunus dziedātājus vecumā no 15 līdz 25 gadiem, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Pieteikties var līdz 11. aprīlim, aizpildot anketu šeit. Uzņemšana notiks Mazajā ģildē 12. aprīlī, sākot no pulksten 17.00.

Savukārt 19. aprīlī, Lielajā Piektdienā, pulksten 17.00 Latvijas Universitātes Lielajā Aulā skanēs pirms apmēram 130 gadiem tapušais franču komponista Gabriela Forē Rekviēms. Uz vienas skatuves tiksies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, Jauniešu koris "Balsis", Latvijas Universitātes kamerkoris "DeCoro", Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas jauktais koris, Jauktais koris "Vivat", Rīgas Stradiņa universitātes jauktais koris "Rīga" un Centrālās statistikas pārvaldes jauktais koris "Mediāna", ērģelnieks Aigars Reinis un solisti – latviešu baritons Jānis Apeinis un franču soprāns Perīna Medefa (Perina Medef).

Gabriela Forē Rekviēms (1887) ir viena no pasaulē visbiežāk atskaņotajām piemiņas mesām. Šī mūzika nav veltīta nevienam konkrētam aizgājējam, bet rakstīta kā dzidra un gaiša miera mūzika, kas tēlo cilvēka attiecības ar laicīgo un garīgo dzīvi. Klausītājiem, jo īpaši pazīstama būs izskaņas "In paradisum" tēma, kas dzirdama arī Jāņa Streiča kinofilmā "Cilvēka bērns".

Apvienotais koris Inta Teterovska vadībā atskaņos fragmentu no Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantātes "Dievs, Tava zeme deg!". Jauniešu kora "Balsis" vīri (viņi) kopā ar ērģelnieku Aigaru Reini, domās par pāragri aizgājušu draugu, vienosies Arvo Perta "De Profundis . Latvijas Universitātes pūtēju orķestrim pievienosies solists – tubists Kaspars Šmits.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un Rekviēma atskaņojuma diriģents – Jānis Puriņš.

Koncertā ieeja bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!