Foto: Publicitātes foto
Atsaucoties lielākās kormūzikas organizācijas Ziemeļamerikā - ASV Kordiriģentu asociācijas (ACDA) – uzaicinājumam, jauniešu koris "Kamēr..." un diriģents Māris Sirmais ir devušies koncertbraucienā uz Čikāgu, kur piedalās šīs asociācijas ikgadējā konferencē kā viens no īpaši uzaicinātajiem starptautiski atzītajiem ārzemju kolektīviem un atklās konferencei veltīto koncertu.

Atklāšanas koncertos 9. martā, kuri notiks Rūzvelta universitātes Auditorijas teātrī un Čikāgas Simfoniskā orķestra zālē, "Kamēr..." uzstāsies kā pirmie izpildītāji kopā ar koriem "musica intima" (Kanāda), Taipejas Filharmonijas kamerkori un "Chanticleer" (Kanāda ASV).

ACDA konference ir lielākais kormūzikas forums Ziemeļamerikā, kurā vienkopus pulcējas kā labākie kori, diriģenti un komponisti, tā arī izdevēji, žurnālisti un mūzikas industrijas pārstāvji un ir lieliska attīstības platforma kora turpmākajai darbībai.

Ielūgums uz šo nozīmīgo pasākumu apliecina "Kamēr..." un diriģenta Māra Sirmā autoritāti tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši kormūzikas profesionāļu un koru kustībā iesaistīto personu vidū.

Turpinot ASV tūri, 10. martā koris sniegs koncertu Ciānas Latviešu draudzes namā Čikāgā, savukārt jau 13. martā - Vašingtonas Latviešu luterāņu draudzes namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!