Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 1. decembrī pie klausītājiem nonāks jaunākais kora "Kamēr…" ieraksts "Mēness dziesmas", kurā apkopotas 10 mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas par mēness tēmu, portālu "Delfi" informē kora direktore Kristīne Zvirbule.

Pirmatskaņojumu šis jaundarbu cikls piedzīvoja šā gada februāra beigās koncertos LU Lielajā aulā un guva plašu apmeklētāju atsaucību.

Albumā iekļauti gan pazīstamu, gan mazāk zināmu komponistu vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo, sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un mēnesi, veidojot albumu dažādās noskaņās, pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu. Šeit atrodamas gan apcerīgi romantiskas balādes, atdzīšanās un meditācijas, gan tango, reps un tautiskie dziedājumi. To visu noslēgs draisks šausmu stāsts par briesmīgo Šlopsterklopsteru, kurš apēda mēnesi.

Ierakstu veidojuši koris "Kamēr..." un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, kā solistiem piedaloties arī projekta komponistiem - ģitāras virtuozam Kasparam Zemītim, Raimondam Tigulim, kurš iespēlējis šveiciešu sitaminstrumenta hang partiju un sitaminstrumnetālistam Rihardam Zaļupem. Albuma vizuālo noformējumu kā allaž veidojis Ilmārs Blumbergs.

Ieraksts tapis šā gada oktobrī Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā un tā skaņu režisors ir Normunds Slava.
Albumu varēs iegādāties lielākajos mūzikas veikalo, kā arī interneta tirdzniecības vietās eKase un ITunes.

Atgādinām, ka šī gada jūnijā, pēc 22 darba gadiem no kora mākslinieciskā vadītāja amata aizgāja diriģents Māris Sirmais, savā vietā atstājos līdzšinējo otro diriģentu Jāni Liepiņu, kurš ar kori strādā kopš 2006. gada.

2008. gadā koris "Kamēr..." realizēja projektu "Pasaules Saules dziesmas", kurā korim dziesmas rakstīja tādi komponisti kā sers Džons Taveners, Gija Kančeli, Svens Dāvids Sandstrēms, Leonīds Desjatņikovs, Džons Luters Adamss, Stīvens Līks, Dobrinka Tabakova, Henriks Hofmeirs, Poļina Mediļjanova, Alberto Graus, Ko Matsušita, Tjerī Pekū, Vitauts Miškinis, Urmā Sisasks un Bjērns Andors Drage.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!