Foto: Publicitātes attēls
Šī gada 23. jūlijā Takarazukā, Japānā ir noslēdzies 32. Starptautiskais koru konkurss, kurā koris "Kamēr…" ieguvis augstākos apbalvojumus – zelta medaļas visās trīs kategorijās, skatītāju balvu un arī konkursa "Grand Prix".

Šogad Takarazukas Starptautiskais koru konkurss pulcējis aptuveni 20 dažādus kolektīvus, kas vienā vai vairākās kategorijās sacentās par žūrijas un skatītāju simpātijām, atskaņojot renesanses/baroka, romantisma vai mūsdienu komponistu mūziku. Līdzās šīm trim kategorijām, kuru ietvaros "Kamēr…" atskaņoja H. Pērsela, J. S. Baha, J. Brāmsa, K. Rēnkvistas un citu komponistu darbus, publika atsevišķā kārtā izvēlējās arī savu favorītu balsojumā.

Paralēli dalībai konkursā, koris jau sniedzis koncertu Osakas Luterāņu baznīcā un pirmdien, 25. jūlijā, dodas uz Koreju, kur ar Latvijas vēstniecības atbalstu sagaidāmi vairāki koncerti. Otrdien, 26. jūlijā, notiks koncerts Suvonā kopā ar Suvonas sieviešu kori, 27. jūlijā – Alpensia kalnu kūrortā, 28. jūlijā, Seulā kopā ar Gangnam orķestri un kori, bet 29. un 30. jūlijā koris viesosies Dienvidkorejas demilitarizētājā zonā un atgriezīsies Latvijā 1. augusta rītā, lai jau 6. augustā piedalītos izrādēs "Porgijs un Besa" Cēsu mākslas festivāla ietvaros.

Foto: Mārcis Baltskars

Kora pārstāvji izsaka pateicību visiem koncertturnejas atbalstītājiem, īpaši Latvijas vēstniecībai Korejā (Oļegam Iļģim), Japānas-Latvijas Kansai biedrībai (Danai Antipovai), Valsts Kultūrkapitāla fondam un Rīgas Domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!