Foto: Publicitātes attēli
Šā gada 23. un 24. septembrī Somijas galvaspilsētā Helsinkos norisinājās 5. Starptautiskais Haralda Andersena kamerkoru konkurss, kurā par uzvarētāju kļuvis jauniešu koris "Kamēr..." tā mākslinieciskā vadītāja Jāņa Liepiņa vadībā, portālu "Delfi" informēja kora "Kamēr..." direktore Kristīne Zvirbule.

Viņa atgādina, ka tas ir tieši divus mēnešu pēc uzvaras Takarazukas 32. Starptautiskajā koru konkursā Japānā, kur koris "Kamēr..." ieguva zelta medaļas visās trīs kategorijās, skatītāju balvu un arī konkursa Grand Prix.

Haralda Andersena kamerkoru konkurss ir viens no elitārākajiem kamerkoru konkursiem Eiropā. Tam ir stingra mākslinieciskā priekšatlases kārta, kur žūrija izvērtē kolektīvus pēc to ierakstu un piedāvātā repertuāra kvalitātes kritērijiem, un šogad tikai 11 kolektīvi tika uzaicināti uz pašu konkursu, kur divās kārtās tikai noskaidrots uzvarētājs. Kopā ar "Kamēr..." par godalgām sacentās izcili kolektīvi no Somijas, Igaunijas, Ukrainas, Īrijas un Zviedrijas.

"Esam ļoti gandarīti par uzvaru šajā konkursā. Divus mēnešus atpakaļ uzvarējām konkursā Japānā, tagad Helsinkos. Tātad tā nav nejaušība vai apstākļu sakritība, bet katra "Kamēr..." dalībnieka mērķtiecīga un atdevīga darba saldie augļi," par iegūto balvu teic kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš.

"Kamēr..." konkursā izpildīja Arvo Pērta, Rīkas Talvītas, Roberta Lūkasa Pīrsola, Geibriela Džeksona, Džona Lutera Adamsa, Karīnas Rēnkvistas, Džona Fārmera, Savjera Sarasolas, kā arī Selgas Mences, Imanta Ramiņa un Jura Karlsona darbus.

Tuvākie kora "Kamēr..." koncerti Latvijā notiks 23. oktobrī "Rīgas a Capella festivāla" noslēguma koncertā Reformātu baznīcā un 5. novembrī Saldus Sv. Jāņa baznīcā.

Sezonai sākoties ar uzvaru, aicinām pievienoties kora rindām dziedātājus tenoru un baritonu/ basu balsu grupās. Noklausīšanās notiks 28. septembrī plkst. 18.00 Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!