Foto: Toms Grīnbergs
Latvijas Universitātes (LU) jauno mūzikas grupu konkursa "Hadrons 2018" pirmo vietu ieguvusi LU Ķīmijas fakultāti pārstāvētā apvienība "Cellar Cat", portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji no radio "NABA".

Konkursa finālā, kas notika 8. martā, Latvijas Radio 1. studijā, otro vietu ieguva - "NeimoM" (LU Datorikas fakultāte), bet trešo - "Podruga" (LU Fizikas un matemātikas fakultāte).

Konkursa finālā uzstājās sešas jaunās grupas – jau minētās "Cellar Cat", "NeimoM", "Podruga", kā arī "IOV", "Spole" un "Audiokvartāls", visaugstāko klausītāju balsojumu saņēma grupa "IOV", savukārt žūrija lēma pirmo vietu piešķirt "Cellar Cat".

"Cellar Cat" spēlē pieci jaunieši, kuri savu mūziku rada un izpilda savdabīgā intelektuālā indie-roka manierē – apvienojot 90. gadu britpopa un mūsdienu indie-roka skanējumu. Pagājušajā gadā grupai iznāca pirmais mūzikas video dziesmai "Spilling Blood", kā arī daži koncertu un teksta video.

Kā galveno balvu uzvarētāji saņēma iespēju pārstāvēt Latvijas Universitātes studentus starptautiskā jauno izpildītāju konkursā "Youthvision2018" Baku, Azerbaidžānā, kā arī piedalīties mūzikas festivālos "Laba Daba", "Bildes", LU jauno studentu svētkos "Aristotelis", kā arī ieraksta laiku profesionālā ierakstu studijā.

Žūrijas komisiju veidoja: Madars Štramdiers (Radio NABA), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupa "Inokentijs Mārpls"), Tija Auziņa (Mūzikas festivāls "Bildes"), Jānis Dubavs (mūziķis, grupa "Aurora", studija "SKAN"), Uldis Rudaks (mūzikas žurnālists), Juris Kaukulis (mūziķis, grupa "Dzelzs vilks") un LU Studentu padomes pārstāves Signe Skutele un Austra Laima Aprāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!