Foto: Publicitātes foto

Krustpils brīvdabas estrādē 23. jūlijā plkst. 20.00 Krievijas Valsts kamermūzikas teātris Sanktpēterburgas opera izrādīs Dž. Rosīni operu "Seviljas bārddzinis". Uzveduma režisors – Krievijas Tautas mākslinieks Jurijs Aleksandrovs, portālu "Delfi" informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Margita Liepiņa.

"Seviljas bārddzinis" ir viena no 19. gadsimta labākajām komiskajām operām, kas tapusi trīspadsmit dienu laikā, piedzīvojusi vai visas iespējamās neveiksmes pirmizrādē, sākot ar komponista nelabvēļu sarīkotu izsvilpšanu un beidzot ar Rozīnas brunčos sapinušos kaķi, bet nu tā kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām muzikālajām komēdijām ar jokiem, pārģērbšanos un laimīgām beigām.
Divsimt gadu garumā "Seviļas bārddzinis" valdzina skatītājus ar neizsmeļamu asprātību, melodisku dāsnumu un virtuozu vokālo partiju mirdzumu. Straujā skatuves darbības dinamika, daudz komisku situāciju, sižets, kas pilns negaidītu pavērsienu, gluži kā dzīvē.

"Sanktpēterburgas Operas" mākslinieciskais direktors, šīs izrādes režisors ir Jurijs Aleksandrovs, viens no vadošajiem operas režisoriem Krievijā, kurš septiņas reizes izpelnījies "Zelta Maskas" laureāta godu un iestudējis izrādes Vīnes operā, Metropolitēnā, Zalcburgā, Veronā, arī Milānas La Scala. Latvijā Aleksandrovs vairākkārt režisējis Operas svētkus Siguldā un nu jau piekto vasaru ar savu iestudējumu priecēs jēkabpiliešus un opermīļus no citām pilsētām.

"Līdz Rosīni ir jānonāk", saka režisors, "Rosīni slikti dziedāt nevar. Mēs līdz Rosīni nonācām 27 gadus pēc teātra rašanās. Tagad ir izveidojusies komanda, kura var šo operu nospēlēt tā, kā tā jāspēlē. Jāteic arī, ka sadzīves komēdija pati par sevi interesanta ir vienmēr – mīlestība, greizsirdība, krāpšana.."

Lomās starptautisku konkursu laureāti: Dmitrijs Udi, Deniss Zakirovs, Irina Skaženika, Jurijs Borščovs un citi Sanktpēterburgas operas mākslinieki.

Biļetes uz uzvedumu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!