Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 16. augustā, pulksten 21.00 Jelgavā, klubā "Melno cepurīšu balerija" pirmo reizi Latvijā koncertēs Ukrainas stonerroka grupa "Somali Yacht Club", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Somali Yacht Club" ir trio no Ļvovas Ukrainā. Kā grupas muzikālo skanējumu raksturo koncerta rīkotāji, tās sniegums sevī apvieno stoner, psihedēliskā, postroka, "shoegaze" un postmetāla sajaukumu.

Grupa radusies 2010. gadā, sākotnēji tikai kā džema grupa draugu lokā, bet izveidojusies kā pamatgrupa īsi pēc tam. Grupas skanējums ierindojis grupu stabilā Eiropas stoner mūzikas grupu topa desmitniekā – gan koncertēšana festivālos, gan atsevišķie koncertbaucieni, gan klausītāju un kritiķu uzslavas.

Pagājušajā gadā kopīgā grupa kopā ar tautiešiem "Stoned Jesus" devās Eiropas turnejā, nostiprinot grupas popularitāte arī ārpus Ukrainas.

"Grupas veiksmes pamatā ir grupas muzikālais talants un spēja sintezēt dažādus stilus vienā kopējā skanējumā. Ne velti abi grupas pilnie albumi pārsnieguši viena miljona skatījumu atzīmi vietnē Youtube.

Daudzi mūzikas apskatnieki viņus sauc par jaunā stoner viļņa karognesējiem kopā ar grupām "Weedpecker" , "Spaceslug" , "Samsara Blues Expriment" u.c. Nereti grupas skanējumu salīdzina ar pasaulē zināmiem mūziķiem, kā "Pelican" , "Tool" , "Kyss" , "Elder"," raksta koncerta rīkotāji. Grupa Latvijā spēlēs pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!