Foto: Publicitātes foto
Pazīstamā pašmāju dziedātāja Jolantu Gulbe un zviedru mūziķis Hanss Anteheds oktobrī devušies koncerturnejā ”Latvijas sajūtas”, muzicējot gan lielāko pilsētu kultūras centros, gan mazpilsētās.

Jau notikuši koncerti Aizkrauklē, Salacgrīvā, Mārupē, kā arī Rīgā. Fotoreportāžā piedāvājam ielūkoties mūziķu uzstāšanās reizē klubā ”Artelis”.

Koncertos izskan populāras latviešu tautasdziesmas jaunās skaņās un dziesmas no tautā iemīļoto komponistu Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, kā arī citu komponistu daiļrades.

”Mūzika cilvēkus vieno un saved kopā, neskatoties uz tautību un izcelsmi. Šī koncertturneja un sadarbība ar Denisu Paškevicu un viņa brīnišķīgo sievu Jolantu ir kā apstiprinājums tam. Mums ir izveidojusies ne tikai lieliska muzikālā saskaņa, bet arī tuva draudzība starp divām ģimenēm. Domāju, klausītāji to noteikti sajutīs,” atklāj Hanss Anteheds.

Koncertprogrammas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hansa Anteheda personiska latviešu mūzikas un tautas dziesmu izlase un interpretācija, kura sastāv no dažādu laiku un žanru skaņdarbiem, kurus viņš iepazinis esot Latvijā. Pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hans iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās. Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Hans sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi un Ievu Kerēvicu - kopā un 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums "Latvian Sentiments". Albums saņēmis ļoti pozitīvas klausītāju atsauksmes un recenzijas Latvijas un Zviedrijas presē, kā arī ticis nominēts Gada Balvai 2011 kategorijā ”Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums 2011”.

Koncertos piedalās: dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio.

Biļetes nopērkamas ”Biļešu paradīzes” kasēs un koncertu norises vietās.

Turpmākie koncerti:

Jelgavas Kultūras namā 24. oktobrī plkst. 19.00;
Ventspils Kultūras namā 25. oktobrī plkst. 19.00;
Liepājas Latviešu biedrības namā 26. oktobrī plkst.19.00;
Rojas Kultūras centrā 27. oktobrī plkst. 18.00;
Madonas kultūras namā 28. oktobrī plkst.17.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!