Foto: Publicitātes foto
Džeza dziedātāja Jolanta Gulbe - Paškeviča sadarbībā ar pazīstamiem vietējiem un ārzemju mūziķiem 5 pasaules valodās iedziedājusi albumu "Fly Love". Dziesmu aranžijas veidotas latīņu mūzikas un afro - amerikāņu džeza tradīcijās. Šī programma ir Jolantas būtības atspoguļojums mūzikā un ved klausītāju muzikālā ceļojumā dažādu tautu kultūru pasaulē, stāsta dziedātājas pārstāvji.

Materiāls tapis turpinot albumā "Chove Chuva" iesāktās tradīcijas pasaules mūzikas interpretēšanā. Jaunā programma sastāv no dažādu autoru dziesmām. Lielākā daļa no tām ir sarakstītas sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Tās ir gan Antonio Karlosa Jobima kompozīcijas, gan filmu tituldziesmas, gan igauņa komponista Tomasa Rulla orģinālkompozīcijas, kur vienai no dziesmām ar nosaukumu "Akvarelis" tekstu latviešu valodā ir uzrakstījusi pati Jolanta. 

Albumā dzirdama arī tāda populāra dziesma kā "Always on my mind", kuru savā laika ir izpildījis arī Elviss Preslijs. Albums "Fly Love" ir iedziedāts 5 valodās: angļu, portugāļu, itāļu, spāņu un latviešu.

Šajā projektā ir apvienojušies seši mūziķi: porturikāņu izcelsmes ģitārists Nefs Irizarijs IIs, amerikāņu basģitārists un dziedātājs Džeimss Verts, kuru būs iespējams dzirdēt arī dziedam tiltuldziesmā "Fly Love", igauņu bundzinieks, komponists Tomass Rulls, saksofonists Deniss Paškevičs, džeza pianists Madars Kalniņš un džeza dziedātāja Jolanta Gulbe - Paškeviča.

Digitāli albumu var noklausīties un iegādāties internetā. Albumam sekos koncerttūre vairākās Latvijas pilsētās. Pirmais koncerts notiks piektdien, 24. aprīlī Liepājas Džeza dienu ietvaros plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā.

Koncertu norises grafiks vēl tiek precizēts. Albums "Fly Love būs" pieejams koncertu apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!