Foto: Publicitātes foto

30. jūlijā starptautiskā "World Jazz Festival" ietvaros uz "Arēnas Rīga" skatuves uzstāsies visiem labi zināmā amerikāņu izcelsmes džeza dīva un divu "Grammy" balvu laureāte Kasandra Vilsone, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Vilsones dzīves ceļš sākas Džeksonā, Misisipi štatā, mūziķu ģimenē. Viņas tēvs, mūziķis, ģitārists un basģitārists, jau no agras bērnības ieaudzināja Kasandrā vēlmi izjust mūzikas ritmu un asociēt to ar dabas skaņām.

Savukārt mamma – pasniedzēja, iemācīja Kasandrai mīlestību pret klavierspēli, kuru tā apguva jau deviņu gadu vecumā. Dabas dotais talants un vecāku sniegtā mīlestība pret mūziku ļāva Kasandrai jau salīdzinoši agri uzsākt pašai komponēt – nieka divpadsmit gados viņa kļuva populāra ar saviem autordarbiem un dažādu skaņdarbu aranžējumiem ģitārspēles pavadījumā.

Attīstot savas prasmes un sasniedzot 19 gadu vecumu, Kasandra kļuva aizvien populārāka savā dzimtenē – Amerikas Savienotajās valstīs. Īpaši viņas talants tika novērtēts Misisipi un Arkanzasas štatos, kur tā atskaņoja lokālo folkmūziku, paralēli apgūstot prasmes džeza virtuozajā spēlē.

Lai nodrošinātu sev iespēju muzicēt un attīstīt savas spēles īpašo stilu, Kasandra iegūst arī koledžas izglītību, kas ļauj tai strādāt sabiedrisko attiecību jomā.

Bet, saprotot savu īsto sirds aicinājumu – džeza spēli, Kasandra pievēršas savu albumu radīšanai, kļūstot par vienu no Amerikas veiksmes stāstiem," vēsta pasākuma rīkotāji.

Biļetes uz "World Jazz Festival" iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv un "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!