Latviešu leģendārā grupa "Jumprava" laidusi klajā pirmo dziesmu 'Glāb!', no jaunā cikla, kurā būs kādreiz koncertos spēlētas, bet nekad iepriekš studijā neierakstītas dziesmas jaunos aranžējumos, portālu "Delfi" informē "Jump Studio" pārstāvji.

Jumprava 'Glāb!'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Jumprava_Glab.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Ideja un jaunie ieraksti tapuši pateicoties faniem, kuri saglabājuši amatieru koncertierakstus. Pirmā klausītājiem tiek nodota 1988. gada dziesma 'Glāb', kas Aigara Grāvera aranžējumā ieguvusi mūsdienīgu skanējumu.

'Glāb!' mūziku sacerējis Aigars Grāvers, iedziedājuši Aigars Grauba un Aigars Grāvers, bet tekstu sacerējis Ritvars Dižkačs – kurš ir teju vai visu "Jumpravas" hītu vārdu autors. Līdzīgi kā visa Ritvara Dižkača lirika, arī 'Glāb!' vestījums bijis sociāli aktīvs un trāpīgs gan astoņdesmitajos gados, kad to mācījāmies saklausīt starp rindām, gan mūsdienās – dziesma ir par bailēm no mietpilsonības, no konservatīvisma un savu uzskatu paušanas, par to, ko no mums sagaida apkārtējie, un ko mēs nespējam vai baidāmies tiem sniegt.

Grupa aicina visus savus fanus satikties un būt klāt dziesmas pirmatskaņojumā grandiozā ballītē zem klajas debess – 1. septembrī Vecrīgā, uz ielas aiz Triangula bastiona, pie bāra "Coyote Fly". Koncerta sākums 21:00, ieejas maksa 2 lati. Koncertā uzstāsies arī citi mākslinieki: Aisha, "PeR", "Otra Puse", Ella, klātesošos izklaidēs Dj Roons un Dj Martin Alex. "Juprava" uz skatuves kāps pēc pusnakts.

"Glāb" iespējams lejuplādēt portālos www.platforma.lv un www.doremi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!