Jūnijā gaidāmās "Rīga Jūrmala" akadēmijas tiešsaistes meistarklases vadīs pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko un Karaliskā "Concertgebouw" orķestra fagotists Saimons Van Holens.

Kā vēsta festivāla "Rīga Jūrmala" pārstāvji, būdama viena no pasaulē pieprasītākajām soprāniem, Olga Peretjatko starptautisku atpazīstamību iemantoja, iegūstot balvu prestižajā spāņu dziedātāja Plasido Domingo konkursā "Operalia". Kopš tā laika mūziķe bijusi regulāra viešņa gandrīz visos nozīmīgākajos operteātros, koncertzālēs un festivālos, tostarp Milānas operteātrī "La Scala", Berlīnes Valsts operā, Londonas Karaliskajā "Covent Garden" operā, Maskavas Lielajā teātrī, Metropolitēna operā un citur.

Saimons Van Holens fagotu sāka apgūt jau astoņu gadu vecumā. 2003. gadā viņš uzsāka studijas Hāgas Karaliskajā konservatorijā, savukārt vēlāk mācījās Roberta Šūmaņa Mūzikas augstskolā Diseldorfā pie pasniedzēja Gustavo Nuneza, kuru viņš absolvēja 2010. gadā. Vēlāk Van Holens tika uzaicināts pievienoties arī "Zermatt" festivāla un Gustava Mālera akadēmijām. 2011. gadā mūziķis tika iecelts par solo kontrfagotu Diseldorfas simfoniskajā orķestrī, un kopš 2012. gada viņš šo nozīmīgo lomu pilda Karaliskajā "Concertgebouw" orķestrī.

Tiešsaistes meistarklases var vērot "Rīga Jūrmala" akadēmijas "Facebook" lapā.

Informācija par Jefima Bronfmana pārceltās meistarklases datumu un laiku tiks precizēta. Šī spožā un visā pasaulē pieprasītā pianista iespaidīgo tehniku, spēku un neparastās liriķa dotības šovasar klātienē varēs izbaudīt klasiskās mūzikas festivālā "Rīga Jūrmala" – plānots, ka 27. augustā Jefims Bronfmans uzstāsies Dzintaru koncertzālē kopā ar Karalisko "Concertgebouw" orķestri un diriģentu Danielu Hārdingu.

Šosezon notikušas "Rīga Jūrmala" tiešsaistes meistarklases kopā ar Karaliskā "Concertgebouw" orķestra vadošajiem mūziķiem Omāru Tomasoni (trompete), Dominiku Seldis (kontrabass), Gregoru Horšu (čells), Emīliju Beinoni (flauta) un Alekseju Ogrinčuku (oboja), Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķi Lionelu Kotē (čells), franču vijolnieku Reno Kapisonu un vācu baritonu Bendžaminu Aplu, Čikāgas simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistaru Robertu Čenu un vadošo čellistu Džonu Šārpu, kā arī meistarklases ar britu mecosoprānu Alisi Kūtu, izcilo tenoru Džozefu Kalleju un pasaulslaveno čellistu Gotjē Kapisonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!