Foto: Publicitātes foto
Pirmsjāņu laikā iznākusi mūziķa Jura Kaukuļa un jaunfolka grupas "JJO" (Jauno Jāņu orķestris) albuma "Ieviņa" vinila skaņuplates versija, kuras ieskandināšanas koncerts notiks 19. jūnijā, atklājot Siguldas pils kvartālu un Valmiermuižas vēstniecību Siguldā, portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

Šajā pavasarī mūziķis Juris Kaukulis un jaunfolka grupa "JJO" (Jauno Jāņu orķestris) izdeva grupas otro studijas albumu "Ieviņa". Gan skaņuplates, gan CD versijā albumā iekļautas 12 dziesmas ar dainu vārdiem un jaunu oriģinālmūziku. Albumu ieskaņojis un producējis Aldis Zaļūksnis, savukārt vinila plates pēcapstrādi veicis Lauri Līvaks (Igaunija).

Albuma "Ieviņa" atklāšanas koncerts 30. aprīlī raisīja vētrainas publikas ovācijas pārpildītā mūzikas namā "Daile". Singli "Salti pūta ziemas vēji" un "Ieviņa" jau iekļuvuši pašmāju raidstaciju mūzikas topos. Šobrīd aktuālais singls "Ieviņa" ieņēmis vietu labāko trijniekā gan "Muzikālā banka" iknedēļas topā, gan "Latvijas Radio 2" nedēļas klausītāko dziesmu topā, gan arī ierindojoties 1. vietā Radio "NABA" LV Top10.

"Ir interesanti paklausīties, kā sen tapušas četrrindes organiski savienojas ar mūsdienīgu skanējumu kā kāja ar zeķi, līdz ar to radot neparasti māksliniecisku izteiksmes veidu, kas brīžiem gan uzjautrina, gan kvalitatīvi saskumdina. Emociju spektrs ir plašs, brīžiem nonākot pat nerātno dainu apcirkņos [..]." raksta mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

Otrdien, 19. jūnijā, pulksten 19.00 ar "JJO" koncertu tiks atklāta pirmā no atjaunotajām Siguldas pils kvartāla ēkām un Valmiermuižas vēstniecība Siguldā. Koncertā izskanēs jaunās skaņuplates dziesmas un "JJO" labi zināmās dziesmas ielīgošanas noskaņā. Uz skatuves grupa muzicēs grupa pilnā sastāvā: Juris Kaukulis, Ieva Strode, Artis Orubs, Kaspars Tobis, Andris Veinbergs un Valērijs Cīrulis. Ieeja pasākumā – bez maksas.

"Ieviņa" skaņuplates un CD formātā iegādājama mūzikas veikalā "Upe tuviem un tāliem" (Riharda Vāgnera ielā 5), Siguldas pils kvartāla atklāšanā, "JJO" mājaslapā www.jjo.lv, kā arī koncertos.

"JJO" ielīgošanas koncerti:

19. jūnijs, pulksten 19.00, Siguldas pils kvartāls;
20. jūnijs, pulksten 21.00, Rīga, Mazjumpravas muižas parks, kultūras telpa "Strops";
21. jūnijs, pulksten 20.00, Jēkabpils;
22. jūnijs, pulksten 19.00, Jelgava, Uzvaras parka estrāde;
23. jūnijs, pulksten 20.00, Vecpiebalga, Līgo festivāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!