Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Jūrkalnes Ugunspļavā aplūkojams skanošais vides objekts "Savpatība", savukārt sestdien, 21. augustā, Vējturu namā uzstāsies jauniešu koris "Kamēr...".

"Savpatība" ir unikāla publiska instalācija un muzikāls vēstījums, kas aicina saredzēt un sadzirdēt pašam sevi. Vides multimediālā instalācija sastāv no spoguļu objektiem, kuru muzikālajā noformējumā izmantots latviešu komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi. Atkarībā no atrašanās vietas un pārvietošanās ceļa, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt atsevišķus instrumentus un balsis dažādās kombinācijās.

Objektu šķautnēs spoguļosies režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas tīrradņu dziedājumu kadri, kurus diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā.

Iepriekš objekts bija aplūkojams Rēzkenē un Limbažos, bet augusta beigās tas atceļos uz Rīgu.

Savukārt Vējturu namā 21. augustā pulksten 19 uzstāsies jauniešu koris "Kamēr…" ar programmu "Rotāšana".

Kā uzsver koncerta veidotāji, korim ir izveidojusies lieliska un vairāk nekā divdesmit gadu ilga sadarbība ar Jūrkalnes pagasta kultūras vadītājiem un iedzīvotājiem. Katru gadu koris rīko vasaras nometni Jūrkalnē un koncertē Jūrkalnes baznīcā, bet 2020. gada vasarā koncerts notika brīvdabā – Jūrkalnes bijušajā raķešu bāzē.

Koncerta "Rotāšana" programmā iekļauti korim mīļi latviešu komponistu skaņdarbi gan no Dziesmu svētku un kora "Kamēr…" "zelta fonda" repertuāra, gan arī īpaši korim veltītās latviešu tautasdziesmu apdarēs, ko radījuši pašmāju un ārvalstu autori – Emīls Dārziņš, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks, Pēteris Plakidis, Rihards Dubra, Ītans Sperijs, Vītauts Miškinis, Renārs Kaupers.

Kora "Kamēr..." koncertā sēdvietas būs pieejamas personām ar derīgu digitālo vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Koncertā tiks ievēroti visi valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Organizatori atgādina, ka 21. augustā Jūrkalnē tiks atvērtas vienas dienas kafejnīcas. Jūrkalnieši aicinās apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. "Mājas kafejnīcu diena" Suitos gaidāma lauku sētās "Bērziņi" un "Labragkrasti", kā arī Jūrkalnes tautas nama pagalmā un Vējturu namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!