Foto: Publicitātes foto
Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē no 29. aprīļa līdz 4. maijam norisināsies XXI Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss "Jūrmala 2020", kas devīto reizi konkursa vēsturē noritēs klavierspēles specialitātē. Pieteikumus dalībai konkursā jaunie pianisti aicināti iesniegt līdz šā gada 6. aprīlim, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji.

Akadēmiskās mūzikas konkurss tiek rīkots četrās vecuma grupās jauniešiem vecumā līdz 19 gadiem. Jaunos pianistus konkursā vērtēs starptautiska žūrija no Igaunijas, Francijas un Latvijas. Žūrijas priekšsēdētāja pienākumi šā gada konkursā uzticēti izcilajam pianistam, "Schola cantorum" un "Conservatorie Russe A. Scriabine" (Francija) pasniedzējam – profesoram Igoram Lazko.

Viens no konkursa centrālajiem notikumiem un īpaša pievienotā vērtība ir iespēja otrās kārtas laureātiem koncertā uzstāties kopā ar kamerorķestri, tas piešķir nozīmīgumu konkursam ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Šā gada konkursa otrās kārtas un noslēguma koncerta diriģents, kā arī konkursa kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Normunds Vaicis.

Kā raksta rīkotāji, starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss "Jūrmala" kopš 1995. gada ir kļuvis par neatņemamu un nozīmīgu Jūrmalas kultūras dzīves sastāvdaļu. Katrā konkursa norises gadā tajā piedalās vidēji 60 jaunie pianisti. Konkurss ir nozīmīga platforma jaunajiem pianistiem, lai pilnveidotu savas profesionālās iemaņas tālākai izaugsmei, kā arī, piedaloties konkursā, gūtu nozares ekspertu vērtējumu. Konkursa laureātu vidū ir šobrīd Latvijā un pasaulē zināmi pianisti – Agnese Egliņa, Vestards Šimkuss, Reinis Zariņš, Toms Ostrovskis, Artūrs Cingujevs, Endijs Renemanis, Georgijs Osokins, Antons Rosputjko u.c.

Pieteikumus konkursam aicināti iesniegt līdz 2020. gada 6. aprīlim Jūrmalas Mūzikas vidusskolas mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!