Foto: Publicitātes foto

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, 17. jūlijā uzstāsies serbu režisors Emirs Kusturica un viņa "The No Smoking Orchestra".

Kusturicas koncerts Jūrmalā notiks starptautiskā festivāla "Mūzika&Kino" ietvaros, kas Latvijā norisināsies no 15. līdz 18. jūlijam.

Tāpat festivāla pēdējā dienā, 18. jūlijā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies vieni no iespaidīgākajiem un spožākajiem Pēterburgas mūziķu pārstāvjiem - krievu roka "kapracis" Sergejs Šnurovs un virtuozu ansamblis "Terem Kvartet".

Kā vēstīts, atklājot festivālu, Dzintaru koncertzālē 16.jūlijā uzstājās etnodžeziste Nino Katamadze un grupa "Insight".

Festivāla "Mūzika&Kino" trijās dienās paredzēta arī eksperimentālā šova programma "Music Video Online". Tās laikā Krievijā un Eiropā pazīstami video klipu režisori, kas sadarbojas ar dažādu stilu mūziķiem, atklās savus amata noslēpumus un parādīs atšķirīgas filmēšanas metodes, izmantojot visa veida kinotehniku (sākot ar profesionālām kinokamerām un beidzot ar mājas kameru, fotoaparātu un mobilo telefonu).

Festivālā Dzintaros viesosies arī Krievijā pazīstamā režisore Irīna Mironova, kura veidojusi vairāk nekā 400 mūzikas klipus Krievijas estrādes zvaigznēm (Allai Pugačovai, Kristinai Orbakaitei, Ludmilai Gurčenko, Valērijam Sjutkinam, Zemfīrai, Maksim, Timati u.c.) veidos filmu par festivālu "online" režīmā, izmantojot unikālu tehnoloģiju bez montāžas. Šī filma tiks demonstrēta festivāla noslēgumā!

Mūzikas gardēžiem festivālā tiks piedāvāta īpaša programma, kas būs veltīta izcilākajiem pasaules kino un mūzikas darbiem - Boba Fosa "Kabarē", Kena Rasela "Lisztomania" un Olivera Stouna "The Doors".

Tāpat festivālā piedalīsies pazīstamais Krievijas žurnālists Maksims Semeļaks. Viņš iejutīsies dīdžeja lomā un atklās savu redzējumu par "neformāta" klubu programmām.

Festivāla "Mūzika&Kino" organizatori iepriekš norādīja, festivāls nebūšot kārtējā koncertu virkne. Tā pamatideja slēpjas priekšnesumu nestandarta izpausmē un atteikšanās no ierastajiem šovu organizācijas principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!