Foto: Publicitātes foto

No 23. līdz 28. jūlijam ar sešiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais "Jūrmalas festivāls", kurā uzstāsies goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalni, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

24. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps divi jauni mākslinieki, kas jau pabijuši slavenākajās pasaules koncertzālēs – latviešu vijolniece Kristīne Balanas un pianists brīnumbērns no Lielbritānijas Džordžs Harliono (George Harliono). Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi viņi atskaņos Fēliksa Mendelszona (Felix Mendelssohn) "Vijolkoncertu miminorā" un Pētera Čaikovska (Pyotr Tchaikovsky) "Pirmo klavierkoncertu".

25. jūlijā "Jūrmalas festivāls" klasiskās un klaviermūzikas cienītājiem piedāvā koncertu "3 Osokini", kurā uzstāsies trīs izcili pianisti: tēvs, profesors Sergeju Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti – Andrejs un Georgijs Osokini.

Savukārt 26. jūlijā pirmo reizi "Jūrmalas festivālā" notiks itāļu komponista Pjetro Maskanji (Pjetro Maskanji) slavenākās operas "Zemnieka gods" koncertuzvedums. Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps mecosoprāns Denīze Uzuna (Deniz Uzun, Vācija), baritons Jānis Apeinis, soprāns Alisa Zinovjeva, mecosoprāns Andžella Goba un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Vello Pāna (Vello Pähn, Igaunija) vadībā.

Par klausītāju iemīļotu tradīciju "Jūrmalas festivālā" kļuvuši koncerti "Brodvejas mūziklu zelta izlase". 27. jūlija vakarā jaunu programmu piedāvās mūziklu zvaigznes no Londonas – Aians Virgo (Ian Virgo), Adrians der Gregorjans (Adrian Der Gregorian) un Sāra Foksa (Sarah Fox). Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu (Robert Purvis) no Lielbritānijas viņi izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Leonarda Bernsteina (Leonard Bernstein), Ričarda Rodžersa (Richard Rodgers), Endrū Loida Vēbera (Andrew Lloyd Webber), Koula Portera (Cole Porter) un citu komponistu mūzikliem.

Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas festivāls noslēgsies 28. jūlijā ar krāšņu galā koncertu, kurā uzstāsies pasaulslavenais operdziedātājs un "Jūrmalas festivāla" goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko, starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alise Zinovjeva un vācu mecosoprāns Denīze Uzuna. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri, diriģenta Vello Pāna vadībā viņi izpildīs skaistākās itāļu operu ārijas.

Biļetes uz "Jūrmalas festivāla" koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!