Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 25. jūlijā, pulksten 20.00, "Jūrmalas festivāla" ietvaros uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps "Trīs Osokini", kuri kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos trīs klavierkoncertus – Ferenca Lista Pirmo Klavierkoncertu, Pētera Čaikovska Pirmo Klavierkoncerts un Volfganga Amadeja Mocarta 21. klavierkoncertu, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Visi trīs pianisti gan solo, gan duetos uzstāsies koncerta otrajā daļā, kur būs Ferenca Lista saviļņojošie skaņdarbi, kas veltīti mīlestības tēmai, Šopēna nostalģiskās atmiņas par Nikolo Paganini un viena no ģeniālākajām 19. gadsimta mūzikas lappusēm – Riharda Vāgnera ''Izoldes nāve'', kurā komponists sasniedzis romantisma griestus. Franču mūzikas elementus '"Nāves dejā'' virtuozi apspēlējis Kamils Sensānss, bet otrpus okeānam aizvedīs izcilā amerikāņa Džodža Gēršvina mūzika. ''Rapsodija blūza stilā'' ir komponista meistardarbs, kas ieskauj valdzinošā melodiskumā ar viesistabas džeza pieskaņu. Īpaši šim koncertam tiek radīta "Fantāzija" trīs klavierēm un orķestrim par slavenajām Johana Štrausa valšu melodijām.

No 23. līdz 28. jūlijam ar sešiem norisināsies piektais "Jūrmalas festivāls". Festivāla goda mākslinieks ir dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, bet uz skatuves kāps Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki – Intars Busulis, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Kristīne Balanas, Andžels Goba, Alise Zinovjeva, pianisti Osokini, Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris un diriģents Ainārs Rubiķis u.c.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!