Foto: Uldis Sedols
Ceturtdien, 11. jūlijā, pulksten 19.00, Fon Stricka villā notiks grupas "Juuk" debijas albuma "Indulgenču tirgotāji" klajā laišanas koncerts, portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

Ietekmējoties no ASV un Rietumeiropas folkmūzikas mantojuma, "Juuk" pirmais albums ir veltījums kultūrai, kura ir eksistējusi vienmēr – no ceļmalām un tavernām līdz rokmūzikai; mūzikai, kas sākotnēji domāta nevis koncertzālēm, bet kopā spēlēšanai virtuvēs, viesistabās vai citādi sanākot kopā. Šī tradīcija Latvijā ir īpaši stipra un neaprobežojas ar mūziku vien, un mūsdienās lielā mērā balstās uz vēlmi stāstīt stāstus un iesaistīties dialogā vienam ar otru, kas arī ir savedis kopā grupas dalībniekus. Albumu rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas alternatīvās scēnas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā "Bicycle Systems".

Iepriekšpārdošanā vietnē "Bandcamp" iespējams iegādāties digitāla albuma lejupielādi, kā arī grupas dalībnieku parakstītu CD, kuru būs iespējams saņemt koncerta laikā fon Stricka villā.

Ieeja fon Stricka villā bez maksas no pulksten 18.00. Koncerta sākums – pulksten 19.00.

Grupā "Juuk" sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folk & kantrī – mūziku, kuru Latvijā dzird reti, neraugoties uz latviešu mīlestību pret skumjām un sērām. Grupā ir trīs dziesmu autori un solisti: Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Rinalds Maksimovs (sitamie instrumenti). Ierakstā sitamos instrumentus spēlē arī Raitis Viļumovs.

Albumā iekļautas deviņas dziesmas: sešas oriģināldziesmas, kā arī grupas versijas Haralda Sīmaņa dziesmai "Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm", grupas "Soundarcade" dziesmai "Sena aukles dziesma" un 16. gadsimta franču autora Tuano Arbo pavanai "Belle qui tiens ma vie" ar citātiem no Marģera Zariņa interpretācijas. Visai maldinošā albuma noformējuma autors ir Raitis Kalniņš.

Grupa ir dzimusi sagadīšanās rezultātā. Pēc solo albuma "Cocroach Prophets" ierakstīšanas mājas studijā Oskars Jansons ielika tīmeklī sludinājumu, meklējot domubiedrus, ar kuriem dziesmas izpildīt koncertos. Tieši šajā laikā Edgars Šubrovskis bija iesaistījies kantrī mūzikla tapšanā, tādēļ pastiprināti interesējās par šajā žanrā notiekošo Latvijā. Jau pēc pirmajiem mēģinājumiem un pirmajām nospēlētajām bērēm kļuva skaidrs, ka sadarbība turpināsies.

Sekot līdzi grupas aktualitātēm iespējams sociālajos tīklos – "Facebook", "Instagram" un "Bandcamp".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!